Annonce
Vejle

Vejles kendte restauratørpar: Vi prøver at blive lidt bedre hver dag

Restauratørægteparret Michael Munk og Mette Derdau ejer i dag fire vidt forkellige restauranter og har 30 ansatte. Det var ikke noget, de havde turde tro på, da de for fem år siden åbnede deres første spisested. Foto: Mette Mørk
Restauratørparret Mette Derdau og Michael Munk, der står bag MeMu, har skabt en succes. Fem år efter åbningen af deres første restaurant, ejer parret i dag fire restauranter og beskæftiger 30 ansatte.

Vejle: Kokke og tjenere sidder rundt om bordet på Restaurant MeMu Bistro & Bar i Orla Lehmannsgade.

Det er første dag efter ferien, og her først på formiddagen mødes restauratørparret Mette Derdau og Michael Munk med deres ansatte for at forberede de kommende dage. Samtidig er man i gang med forberedelserne til en af restauranternes deltagelse i finalen til "Årets Hotdog" og endelig er årets jule- og nytårsretter på menuen.

Det fulde engagement er den eneste måde, Derdau og Munk kan arbejde på, og her fem år efter de åbnede deres første restaurant, er der sket meget.

Vi havde plads til 30 gæster. Så dem kunne vi vel nok hygge om og så selv klare opvasken, efter de var gået hjem.

Mette Derdau

En lille hyggelig restaurant

Det var tilbage i august 2014 Restaurant MeMu åbnede i lokalerne i Vissingsgade 8, hvor de overtog lokalerne fra caféen Oda's.

- Vores ambitioner var at give gæsterne en gastronomisk oplevelse på tallerkenerne og gode vine i glassene. Vores restaurant var ikke en discount-restaurant, men vi havde skåret alt unødigt væk, dug på bordene, dyrt bestik og fancy kunst på væggene. Vi ville bare give gæsterne en gastronomisk oplevelse, der var mere værd, end det de betalte for, husker Michael Munk.

Her fem år senere står restauratørægteparret i spidsen for fire restauranter, Michelin-restauranten MeMu i Torvegade, Restaurant MeMu Bistro & Bar i Orla Lehmannsgade og Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina i Middelfart. Og medarbejderstaben er nået op på 30.

- Det havde vi ikke forestillet os, da vi åbnede vores første restaurant. Vi havde ambitioner, men det var ikke noget, vi tænkte over i hverdagen. Vi spekulerede mere over, om det var en restaurant, gæsterne kunne lide. Og om de ville komme igen.

Sommelien og kokken havde forestillet sig, at de ville sænke et glas godt vin og servere noget lækkert på tallerkenerne.

- Vi havde plads til 30 gæster. Så dem kunne vi vel nok hygge om og så selv klare opvasken, efter de var gået hjem, smiler Mette Derdau.

Annonce

Hjertet og mavefornemmelsen

Parret gik med det, de følte med hjertet. Mavefornemmelsen skulle være der.

- Det skulle være noget, vi begge kunne stå inde for, forklarer Michael Munk. Han nævner i den forbindelse, at det ikke var gået uden parrets respektive familier og den familie, de dagligt arbejder sammen med i restauranterne.

- Vi går efter at blive bedre hver dag og at uddanne vores personale. Og samme holding har vores ansatte; de er lige så dedikerede, som vi selv er, lyder det fra Derdau og Munk, der selv arbejder seks dage om ugen og i det daglige ikke tænker over, hvor mange timer de arbejder.

- Sådan har mange af vores ansatte det også, forklarer Michael Munk.

På menuen står blandt andet Brissler, der er en lækker spise. Foto: Mette Mørk
Annonce

En tidobling

Siden restauranten åbnede i Vissingsgade i 2014, er der som nævnt kommet yderligere tre restauranter til.

Antallet af pladser er blevet mere end tidoblet, fra 32 pladser til 400 pladser.

Mette Derdau og Michael Munk er dog meget bevidste om restauranternes forskellighed.

- Det er jo vidt forskellige forretninger i to forskellige byer med forskellige indretninger. Fænøsund er små borde, knirkende gulve og dårlig akustik. Det er en helt anden forretning, men når det er sagt, så er det stadig den samme opskrift på is og hummersuppen, så på et eller andet punkt, går mange af de opskrifter igen, fortæller Michael Munk.

Men Restaurant Fænøsund og Restaurant Fænøsund Marina skal gerne kunne bære sig selv, som de historiske bygninger og restauranter de er.

- Det ville være at skyde sig selv i foden at kæde Fænøsund sammen med en Michelin-restaurant. Man får value for money på Fænøsund. Om aftenen får man fem retter og vin, kaffe og te for under 1000 kroner. Sådan som det er nu, kan vi ikke kæde det sammen med vores andre forretninger, siger Michael Munk.

Michael Munk fortæller, at folk har taget godt imod dem på Fænøsund, og der er travlt til frokost de fleste dage, men man kan godt mærke, at det er vinter, og der er derfor ikke så mange gæster om aftenen. Men folk kommer med god respons og har set frem til noget nyt.

- Selvfølgelig er der nogle, der har visse forventninger til os ud fra vores restaurant i Vejle (MeMu, red.). Vi har fire forretninger, og jeg kan ikke vende bøffer i alle fire forretninger på samme tid, men vi træner selvfølgelig vores personale op, forklarer Michael Munk.

Træningsdagene skal sikre den samme kvalitet og sprog på alle restauranterne, heriblandt hvordan man snakker med gæsterne, og hvordan man steger kødet bedst.

- Gæsterne skal gerne have den samme mavefornemmelse og den samme respons alle steder. Ligesådan gælder det med vinen. Det er vidt forskellige vin, men Mette har brugt lang tid på at vælge den vin, der passer til den restaurant, siger Michael Munk.

Mødet rundt om bordet er ved at være forbi; nu skal der kokkereres i alle fire restauranter.

Sommelier Mette Derdau er husets vinmager, og det er hende, der står bag smagninger af gode dråber. Foto: Mette Mørk
Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

Vejle For abonnenter

Så skete det igen: Vejle Kommune kan ikke undskylde sig ud af katastrofalt databrud over for 92.425 borgere

GAMLE DAGE

Da aviskrigen rasede i Vejle: Den ene Venstre-avis endte med at tage livet af den anden Venstre-avis

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

Se med på pressemøde klokken 16: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

BØRKOP

Se video: Pludselig lød der et brag - kæmpe uheld med sodavand blev delt med en million på Instagram

Annonce