Annonce
Læserbrev

Vejles natteliv. Døden på dæmningen

I en tid, hvor vi har travlt med at afholde unge fra at ryge, fordi det er dødsensfarligt, kan det undre mig, at den i tiden meget omtalte og meget usunde alkoholkultur blandt unge slet ikke giver anledning til handling.

Læserbrev: Det er farligt at være ung i Vejles natteliv. Jeg vil endda sige, at det er livsfarligt, især ved beværtningerne på Dæmningen fredag og lørdag nat.

Der indtages alkohol i mængder, som er helbredstruende. Nogle gør det frivilligt, andre under gruppepres. Der sniffes lattergaspatroner med fare for at dø af iltmangel til hjernen, og der spilles russisk roulette, når de alkoholforgiftede og lattergasomtågede unge mennesker vælter ud på kørebanen på Dæmningen.

Hele området ligner en losseplads søndag morgen, og politiet rykker ud til uroligheder hver weekend. Problemerne er nu så store, at de har påkaldt sig politisk opmærksomhed.

Byrådsmedlem Morten Skovlund (S) foreslår at lukke Dæmningen om natten i weekenden med pullerter, der kan hæves og sænkes, for at beskytte de unge mennesker, fordi han åbenbart ser den ”farlige” trafik som det største problem i denne sammenhæng.

I en tid, hvor vi har travlt med at afholde unge fra at ryge, fordi det er dødsensfarligt, kan det undre mig, at den i tiden meget omtalte og meget usunde alkoholkultur blandt unge slet ikke giver anledning til handling. For slet ikke at tale om det accelererende misbrug af lattergas!

Problemet på Dæmningen om natten i weekenden har intet med trafik at gøre. Jeg vil tillade mig at kalde det en naiv forenkling af problemet. Det handler om beværtninger, der skal mindes om, at de ikke må drikke folk fra sans og samling, det handler om en SSP-indsats omkring brugen af lattergas, og det handler om en indsats fra Natteravnene og politiet i samarbejde omkring adfærden på gaden.

Jeg kan slet ikke forstå, at dette problem, som jo har stået på i flere år nu, ikke afstedkommer et krisemøde mellem Vejle Kommune, repræsentanter for ungdomsuddannelserne i Vejle, værtshusholderne, SSP og Natteravnene, fordi det er alvorligt socialt problem, og ikke et færdselsproblem.

Det er et skred i ungdomskulturen, som nu er så langt i sin deroute at det vil være uansvarligt ikke at gøre noget ved problemet, som altså ikke er trafikalt, men ungdomssocialt!

Annonce
Erik Munch Sørensen.
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Foredrag med motorcykelmutter

Vejle For abonnenter

Efter kræftsygdom har ridefysioterapi hjulpet Mona: Men træningen er spildt, hvis man skal køre langt bagefter

Annonce