Annonce
Vejle

Vejles skolechef: Vi er klar, når de ældste elever kommer

På Hældagerskolen måtte der lejes håndvaske, da skolen og leder Søren Klindt tog mod de yngste elever. Der bliver sandsynligvis nødvendigt at leje endnu flere, når skolerne om en god uges tid siger velkommen tilbage til de ældste elever. Arkivfoto: Mette Mørk
Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for uddannelse og læring i Vejle Kommune, venter spændt på retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne - retningslinjer som får stor betydning for den skoledag, der venter de ældste elever.
Annonce

Vejle: Skolerne i Vejle Kommune bliver klar til de ældste elever, når de om en god uges tid vender tilbage.

Det lover Ulla Riisbjerg Thomsen, som er chef for uddannelse og læring i Vejle Kommune.

- Vi glæder os til at se dem, og samtidig var det en god nyhed, at vi får lidt tid til at forberede os, siger hun.

Eleverne i folkeskolens ældste klasser, 6. til 10. klasse, er mandag 18. maj tilbage efter mere end to måneder med virtuel undervisning.

- Vi havde forudset, at der nok skete et eller andet i forhold til de ældste elever, og i løbet af ugen kiggede vi på forskellige scenarier, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Nu er det sikkert og vist, at samtlige de ældste klasser kommer tilbage, men til gengæld er det endnu uvist, hvordan det kommer til at foregå. Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne er endnu ikke stukket ud, og derfor ved Ulla Riisbjerg Thomsen for eksempel ikke hvor mange kvadratmeter, der bliver brug for.

Vi havde forudset, at der nok skete et eller andet i forhold til de ældste elever, og i løbet af ugen kiggede vi på forskellige scenarier.

Ulla Riisbjerg Thomsen

Annonce

Har denne gang bedre tid

I øjeblikket er stort set alle lokaler på skolerne i brug for at få plads til de yngste elever, og fastholdes det nuværende afstandskrav, som blandt andet betyder, at der kun kan være omkring en halv snes elever i hvert klasselokale, bliver der brug for mere plads.

- Vi har lavet aftaler om, at vi kan bruge for eksempel haller og sognehuse, og vi er klar til at rykke ind de steder, hvis det viser sig nødvendigt, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Desuden bliver der formentlig brug for at leje endnu flere toiletter og håndvaske.

- Heldigvis har vi denne gang bedre tid, end da vi åbnede for de yngste klasser, siger hun.

Det skete omkring påske, og da skulle det hele være klar på en uge - en uge som indbefattede samtlige påskens helligdage.

Annonce

Får brug for vikarkorpset

Inden Ulla Riisbjerg Thomsen kender retningslinjerne, har hun vanskeligt ved at give en præcis beskrivelse af den skoledag, som venter de ældste elever.

Om der bliver tale om fulde skoledage med fysisk tilstedeværelse på skolen samtlige uges hverdage.

- Det kan være, det ender med en kombination af fysisk tilstedeværelse og fjernundervisning. Det ved vi mere om, når vi kender retningslinjerne, siger Ulla Riisbjerg Thomsen og tilføjer:

- Og det håber jeg, vi gør mandag morgen.

Desuden kan skolerne blive udfordret på personale. Når de yngste elever er spredt i flere lokaler, er der brug for flere folk.

- De ældste elever kan flere ting selv, men jeg er ikke i tvivl om, at vi får brug for ekstra kræfter, men vi et vikarkorps, vi kan trække på, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce