Annonce
Vejle

Vejles skoler kan gå på efterårsferie med styr på coronasituationen: Kun én skole har en ny-smittet

Vejles skoler kunne fredag sender elever og lærere på efterårsferie, og dermed holder kommunens registrering af smittede på undervisningsområdet også fri. Det generelle smittetal blandt vejlensere steg ellers torsdag til 34 (nye tilfælde per 100.000 per uge), og derfor holdt en af regionens testbiler fredag ved Spinderihallerne. Arkivfoto: Torben Juhler
Alle de folkeskoler i Vejle Kommune, der de seneste uger, har måttet sende klasser hjem, har nu fået kontrol over smitten. Dermed kan skolerne gå på efterårsferie stort set coronafri.
Annonce

Vejle: Siden sommerferien har næsten halvdelen af Vejle Kommunes folkeskoler været berørt af coronasmitten. I alt har 12 skoler sendt én eller flere klasser hjem. Men fredag før efterårsferien viste kommunens opgørelse, at kun én skole har registreret en ny-smittet elev i løbet af den seneste uge.

Det er UCV,  skolen for 10. klasse-elever i Vejle centrum.

Dermed kan Vejles folkeskoler generelt gå på efterårsferie med styr på smitten og nærmest coronafri.

På Mølholm Skole, hvor flere klasser og ansatte var sendt hjem, er der i øjeblikket kun én sygemeldt elev, som er hjemsendt, mens alle skolens øvrige elever og lærere er erklæret smittefrie.

Det samme billede tegner sig på Englystskolen i Børkop, hvor kun én er smittet, mens resten af de tidligere berørte elever og ansatte er retur på skolebænken.

Hældagerskolen melder også om en enkelt smittet elev, som stadig afventer en negativ coronatest, mens undervisningen ellers kører helt almindeligt.

Alle elever og lærere er også tilbage på Kirkebakkeskolen, Vinding Skole, Søndermarksskolen, Nova Skolen og Smidstrup-Skærup Skole, som i de seneste uger har haft hjemsendte klasser og lærere.

Annonce

Klassen skal ikke længere sendes hjem

Også ungdomsuddannelserne har været ramt af coronasmitten, og både Rødkilde Gymnasium, Rosborg Gymnasium & HF og Campus Vejle har flere gange sendt klasser og ansatte hjem, fordi en elev eller lærer var testet positiv for covid-19.

Sundhedsstyrelsen har præciseret retningslinjerne for ungdoms- og voksenuddannelser, så disse skoler ikke behøver hjemsende en hel klasse, når der kun er konstateret ét smittetilfælde i en klasse.

På disse uddannelsestrin skal der alene ske opsporing af nære kontakter, som testes to gange, og selvfølgelig skal være negative begge gange, inden de må vende tilbage til skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce