Annonce
Vejle

Vejles smittetryk er næsten halveret på en uge: Til gengæld stikker en nabokommune helt af

Da smittetrykket lå højest, rykkede regionen ud med testbiler. I flere dage holdt de i Jelling og testede forbipasserende. Andre dage podede de ved banegården i Vejle. Arkivfoto: Mette Mørk
Myndighederne holder dog øje med Vejle Kommune, da tallene fortsat er bekymrende høje. Nu er daginstitutionen Kernehuset i Bredballe også ramt af corona.
Annonce

Vejle: Kurven for det opadgående smittetryk i Vejle Kommune er umiddelbart knækket. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Hver eneste eftermiddag på hverdagene offentliggør instituttet den aktuelle situation med coronavirus ude i kommunerne. De seneste tal er dermed fra mandag klokken 14.

Her kan man se, at der den seneste uge - altså fra mandag til mandag - er blevet konstateret 27 nye smittede i Vejle.

Den såkaldte incidens ligger dermed nu på 23.

Det betyder, at 23 den seneste uge er testet positiv pr. 100.000 indbyggere. Vejle Kommune har 115.748 indbyggere.

Annonce

Stadig bekymrende højt

Tallet er stadig bekymrende højt, da myndighederne holder særligt øje med kommuner over grænsen på 20.

Men i sidste uge lå smittetrykket meget højere. Faktisk nåede det næsten helt op på 40.

Det kan igen gå den modsatte vej, men lige nu lader kurven altså til at være knækket, selvom flere kommunale institutioner op til og i weekenden er ramt.

Fredag blev en medarbejder på Postens Vej, der er et bosted for udviklingshæmmede, konstateret smittet. Dagen efter, lørdag, var det en medarbejder på Plejecenter Atriumhaven, der blev konstateret smittet med corona. Begge institutioner ligger i Brejning.

Søndag måtte Vejle Kommune rette henvendelse til alle forældre, der har børn i daginstitutionen Kernehuset i Bredballe med besked om, at ingen børn som udgangspunkt måtte møde ind mandag morgen.

Lørdag var det nemlig blevet konstateret, at to kolleger til en covid-19-smittet pædagog i én af vuggestuegrupperne også var blevet smittet.

Annonce

Fredericia er ramt

Ligeså positivt ser det ikke ud i alle nabokommuner.

Fredericia har eksempelvis den seneste uge opdaget 69 nye smittetilfælde. Kommunen har dermed lige nu en incidens på 135. Altså en incidens næsten syv gange højere end den bekymrende grænse sat af myndighederne.

Hedensted, Middelfart, Horsens og Kolding har den seneste uge konstateret henholdsvis 8, 7, 20 og 24 nysmittede og har dermed et smittetryk på mellem 17 og 26.

I Vejle Kommune er 5996 borgere blevet testet den seneste uge. Af alle de testede har 0,45 procent vist sig at være positive.

Alt i alt er 40.407 danskere, siden landet lukkede ned i marts, blevet testet. Nogle er naturligvis blevet testet flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce