Annonce
Vejle

Vejles SSP-leder er med i slutspurten om at vinde kriminalpræventiv pris

SSP-leder Helle Brynaa fra Vejle er nomineret til en pris ved Det Kriminalpræventive Råd. Foto: Vejle Kommune
Det Kriminalpræventive Råd har nomineret tre projekter til Den Kriminalpræventive Pris 2020. Vinderen kåres den 10. november, og med i opløbet om prisen og de medfølgende 50.000 kroner er Vejles SSP-leder Helle Brynaa.

Vejle Kommune: Lærere, SSP-medarbejdere, pædagoger, sundhedsplejersker, klubmedarbejdere, unge-konsulenter, socialfaglige rådgivere og politiet i Vejle Kommune samarbejder om at forebygge kriminalitet.

Det sker igennem projektet "Hvem Styrer Orkestret", som er en uddannelse i SSP-teamet i Vejle Kommune. Her klædes de forskellige fagfolk på, så de kan forebygge mistrivsel, fravær og kriminalitet, og der er særligt fokus de elever, der er i risiko for at fravælge skolen og havne i misbrug og en kriminel løbebane.


Det, som Helle laver, er simpelthen super pionerarbejde.

Bjarne Kyneb, skoleleder


Målet er derfor at give alle børn og unge ’et godt liv’ og gøre dem mere robuste over for livets udfordringer.

Annonce

Indstillet af skoleleder

Hovedkvinden bag projektet er Helle Brynaa, som har været SSP-leder i Vejle siden 2007.

Hun er blevet indstillet til prisen af skoleleder ved Firehøjeskolen, Bjarne Kyneb, der med egne øjne har set, hvor stor en forskel projektet gør for de børn, unge, medarbejdere og forældre, som han er tæt på i sin hverdag.

- Det, som Helle laver, er simpelthen super pionerarbejde, fortæller skolelederen, hvis medarbejdere alle har været igennem "Hvem styrer orkesteret"-uddannelsen .

- Nu arbejder vi alle fra børnehave til skole med udgangspunkt i de samme grundregler, der træner børn og unge i moral og dannelse, gode relationer, selvkontrol og positivt miljø - og det har virkelig gjort en positiv og mærkbar forskel hos os, siger Bjarne Kyneb.

Annonce

500 har været igennem

Og det er ikke kun på Firehøjeskolen, der har haft glæde af uddannelsen.

Gennem årene har over 500 medarbejdere fra offentlige og statslige instanser deltaget i undervisningen, som har været medvirkende til at især udsatte familier og børn er blevet løftet.

Helle Brynaa sammensatte uddannelsen i 2014 - blandt andet med udgangspunkt i den svenske professor Per-Olof Wikströms forskning, der giver et bud på, hvorfor nogen mennesker ikke begår kriminalitet.

- Jeg plejer at sige, at kriminalitetsforebyggelse starter fra barnet bliver født, og derfor er det også vigtigt, at vi har en helhedsorienteret tilgang til den generelle forebyggelse mod mistrivsel, fravær og kriminalitet, fortæller SSP-lederen.

Hvis kun vinder Det Kriminalpræventive Råds Pris i næste uge, vil det ske ved en prisoverrækkelse i Operaen i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce