x
Annonce
Trekantområdet

Vejmand beder om tørvejr: Her skal du passe på vand på vejbanen

Det var svært at passere Agerstien tørskoet torsdag eftermiddag. Foto: Mia Harm Madsen.

Nordvestfyn: På Agerstien ved Gelsted er pumper i fuld gang med at få vandet væk fra vejbanen.

Mens man andre steder blot advarer mod regnvand på vejene.

Februar tegner ifølge DMI til at blive den vådeste måned nogensinde, der er målt. Og vejrtjenesten melder, at der indtil nu er faldet 98,8 millimeter nedbør i Middelfart i løbet af februar, hvor normalen er 40 millimeter.

Vagthavende i entreprenørafdelingen i Middelfart Kommune, Klaus Junker, oplyser, at han fredag satte tre skilte op, der advarer mod vand på vejen.

- Det er ikke noget, man ikke kan passere, men vi har nogle veje ved lavområderne ved Vejlby Fed, hvor der står noget vand ud på vejene, fortæller Klaus Junker.

Annonce
Pumper arbejder med at få ledt vandet væk. Foto: Mia Harm Madsen.

Tørvejr, jo tak

Agerstien ved Gelsted er umiddelbart hårdest ramt, og et par mand fra entreprenørafdelingen er henover weekenden udkommanderet til at holde opsyn med pumper, der skal få bugt med vandet.

Klaus Junker mener, at det ofte er dræn på markerne og vandløb, der er fyldt godt op, der er årsag til, at vandet finder ud til vejbanerne. For hvor skal det ellers løbe hen?

- Det er ikke alarmerende. Vi har været rimelig forskånet i forhold til så mange andre steder, bemærker Klaus Junker, der dog alligevel krydser fingre for opholdsvejr.

- Jo tak. Vi vil meget gerne have tørvejr eller frostvejr, så vi kan få nogle klare dage uden vand, bønfalder den vagthavende.

Noget tyder dog på, at vejrguderne ikke er med ham, for DMI meldte fredag, at man på landsplan forventer 25 til 50 millimeter regn resten af februar.

Agerstien ved Gelsted er hårdt ramt af vandmasserne. Foto: Mia Harm Madsen.
Agerstien ved Gelsted er hårdt ramt af vandmasserne. Foto: Mia Harm Madsen.
Agerstien ved Gelsted er hårdt ramt af vandmasserne. Foto: Mia Harm Madsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce