Annonce
Vejle

Vejspærring ophæves, og ny del spærres fredag: Klimaprojekt er foran tidsplan

En tør dag i Vejles østby, men når skybruddet rammer, er området plaget af oversvømmelser. Det 55,1 millioner kroner dyre projekt skal forbinde nye vandbassiner på idrætsanlægget ved Horsensvej og Østerbrogade over for Vejle Friskole med fjorden. Arkivfoto
Klimaprojektet i Østbyen har bevæget sig 14 dage foran tidsplanen. Derfor ophæves spærringen af Valløesgade. Til gengæld spærres Langelinie på strækningen mellem Valløesgade og Fredensgade fredag.

Vejle: Det skrider fremad med klimaprojektet i Vejles østby.

Projektet er nu to uger foran tidsplanen. Derfor ophæver Vejle Spildevand spærringen af Valløesgade 14 dage tidligere end hidtil udmeldt. Det oplyser spildevandsselskabet.

Gravearbejdet fortsætter nu i retning mod Langelinie. Fra og med på fredag spærres Langelinie derfor på strækningen mellem Valløesgade og Fredensgade. Spærringen ophæves i foråret.

Buspassagererne må fortsat være klar på ændringer i køreplanen. De kan finde nærmere oplysninger på Sydtrafiks hjemmeside, https://www.sydtrafik.dk/trafikinfo/vejle-kommune.

Annonce
Cyklister kan passere i begge retninger, men dele af Langelinie spærres for gennemkørsel af biler og busser. Kort: Vejle Spildevand

Holde østbyen tørskoet

Gravearbejdet i Vejles Østby er en del af et stort klimaprojekt, der skal holde området tørskoet under skybrud. Vejle Spildevand, boligforeningen Østerbo og Vejle Kommune samarbejder om at lede regnvandet kontrolleret væk og ud i Vejle Fjord.

Som en del af projektet skal allerede eksisterende regnvandsbassiner på Horsensvej udnyttes bedre. Derudover skal boldbanerne ved Vejle Friskole benyttes til andet end at spille bold. De skal også fungere som tre bassiner, der holder på regnvandet, indtil der er plads til at sende det videre i systemet.

Fra boldbanerne etableres en stor transportledning, der krydser jernbanen og løber ned til Rødkildevej.

Gravearbejdet i området har været i gang siden august og skal efter den først udmeldte plan strække sig frem til midt marts 2020.

Dette er vel og mærke første etape af klimaprojektet. Anden etape er endnu ikke politisk besluttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

VB

VB'erne skal nok være klar

112

Aflåst motorcykel sjålet fra Oldenborggade

Annonce