Annonce
Vejle

Vejudgift stiger med millioner: Lokalråd fik dyrere vejløsning på dagsordenen

Det nye projekt forbinder Engum med Juelsmindevej, og på sydsiden af den trafikerede vej strækker vejen sig videre ind i Tirsbæk Bakker kvarteret. Kort: Vejle Kommune

Løsningen på vej fra Juelsmindevej til Engum koster 3,5 millioner mere end planlagt.

Engum: Lokalrådet for Engum-området har de seneste år været mere end dygtige til at få sat lokale trafikprojekter på politikernes dagsorden.

Avisen kunne for et par uger siden fortælle om et nyt lyssignal i Assendrup, der har stået på lokalrådets ønskeliste i årevis. Lyssignalet sikrer krydset midt i byen, hvor Tirsbækvej og Engumvej møder Juelsmindevej.

Den økonomisk dyreste sejr er dog en ny forbindelsesvej fra villakvarteret Tirsbæk Bakker til Engum. Vejen er således budgetsat til 18,4 millioner kroner, og i sidste ende lykkedes det endda at overbevise et flertal af politikerne i teknisk udvalg om at spendere lidt mere end planlagt på strækningen fra Juelsmindevej til Engum.

Her var der planer om at udbygge den nuværende Tornsbjergvej til en såkaldt "to minus én-vej", hvor cyklister og bilister skal tage hensyn til hinanden. Men af flere grunde valgte udvalgets borgerlige flertal at ofre ekstra 3,5 millioner kroner på projektet. Det betyder, at der både anlægges en ny vej og en særskilt cykelsti med gadelys til sammenlagt seks millioner kroner.

Annonce

Risiko for fravalg af Engum skole, børnehave med videre grundet manglende videreførelse af optimeret infrastruktur for skolevejen fra Tirsbæk Bakker til Engum

Lokalrådet i argumentation for særskilt cykelsti og vej
På udvalgsmødet fik politikerne forelagt denne skitse over de forskellige løsninger for en ny Tornsbjergvej. Illustration Vejle Kommune

Mange møder

Ifølge lokalrådets formand, Gunnar Skibsholt, har lokalrådet siden 2017 peget på det utilstrækkelige i to minus én-vejen. De lokalkendte har blandt andet peget på de dårlige oversigtsforhold på Tornsbjergvej og på vejens dårlige stand - argumenter som udvalgsformand Christoffer Melson (V) også brugte, da han skulle forklare den nye beslutning, der blev taget af Venstres, DF's og de konservatives repræsentanter i udvalget.

- Vi har undervejs holdt adskillige møder med både forvaltningen og politikerne i teknisk udvalg og har bidraget med materiale, der har vist fordelene ved en seperat cykelsti med belysning, fortæller Gunnar Skibsholt.

Den nye cykelsti og vejen skal kobles på ny vej og cykelsti på sydsiden af Juelsmindevej - veje, der fører videre til det hurtigt voksende kvarter på markerne mellem Bredballe og Assendrup. Vejen bliver koblet til Juelsmindevej via en rundkørsel og cyklister og fodgængere sendes under den trafikerede Juelsmindevej via en tunnel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce