Annonce
Børkop

Velbesøgt sted har fået en hjertestarter

Elektriker Mads Greisel var manden, der helt fysisk sørgede for, at den grønne boks, der kan redde liv, nu hænger sikkert på sin plads på Børkop Vandmølle, nærmere bestemt på gavlen ved farbror Svends Samling. Foto: Jørgen Flindt
Der er en del hjertestartere i Børkopområdet, men der har ikke været en ved et af områdets mest besøgte steder. Børkop Vandmølle. Ikke før nu.

Børkop: Det har været et stort ønske længe, og i sidste uge skete det så. Her kunne elektriker Mads Greisen fra El-Hjørnet hænge den på plads, og nu er den der. Hjertestarteren.

Dermed har et af Børkopområdets mest besøgte steder, Børkop Vandmølle, også fået en maskine, der kan hjælpe med at redde liv, og den må og kan bruges af alle. Hvis behovet opstår.

- Det er jo en maskine, vi håber aldrig kommer i brug. Men skulle det ske, så den her nu, og det giver en ekstra tryghed. Placeringen er vigtig, for der kommer hele året mange forbi vandmøllen, både i restauranten og selve møllen og museet. Derudover er der jo bare alle dem, der bruger det smukke område til en gåtur, siger Jørgen Jensen fra Børkop Vandmølles Venner.

At der kan opstå et behov ved Niels Skov Nielsen fra Hjerteforeningen alt om. Han var, for ikke så længe siden, til en fest på netop Børkop Vandmølle, hvor hans bror faldt om.

- Der var både en paramediciner og en sygeplejerske med ved festen, som vidste, hvad der skulle gøres, så det gik godt. Men sådan en oplevelse sætter bestemt tankerne igang. Ikke alle vil være så heldige, at de helt rette personer er til stede, så en hjertestarter kan gøre en utrolig stor forskel, siger han.

Mange hjertestartere

Der er en del hjertestartere rundt i Børkopområdet, som er åbne døgnet rundt og frit tilgængelige.

Man kan se, hvor de er placeret på hjertestarter.dk. Man kan også downloade en app, der til enhver tid viser vejen frem til nærmeste hjertestarter. Den hedder Trygfondens Hjertestart og er gratis.

Annonce

Mange besøgende

Der er hvert år mange gæster på vandmøllen. Bare museet og møllen har i sig selv cirka 10.000 gæster, og derudover kommer alle dem, som spiser på restauranten, og så er der slet ikke tal på, hvor mange der bruger området til en vandretur. Så det er et sted med mange besøgende.

Men det er ikke lig med, at man bare får en hjertestarter tilsendt.

Hjertestarteren er et resultat af, at indsamlingsgruppen, bestående af Hjerteforeningens Motionsklub Børkop og Børkop Vandmølles Venner, gik 19 ruter ved Hjerteforeningens Landsuddeling og dermed fik tildelt en gratis hjertestarter.

Annonce

Samarbejde virkede

- Vi havde i et par år prøvet at søge om økonomisk støtte til en hjertestarter via fonde, men det var ikke lykkes. Men så fik vi det samarbejde op mellem Hjerteforeninghen og vandmøllens venner, og det virkede rigtig godt. Sammen kunne vi finde indsamlere nok til at det udløste en gratis hjertestarter, og nu hænger den på sin plads, siger Jørgen Jensen fra Børkop Vandmølles Venner.

Hjertestarteren hænger nu frit fremme. Den hænger på væggen ind til farbror Svends samling, og der vil være lys på den døgnet rundt, så man altid nemt kan finde frem til. Den må selvfølgelig kun bruges ved et akut behov, men i så fald må alle meget gerne gør brug af den.

Den er meget brugervenlig. En stemme vil guide en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce