Annonce
Læserbrev

Velfærd først: Regeringen sætter en ny retning for Danmark

For Socialdemokratiet er det vigtigt, at der prioriteres flere hænder til omsorg og nærvær - og færre til papirarbejde.

Læserbrev: Socialdemokratiet sætter velfærd først. Vi har lovet at prioritere flere penge til lokal velfærd, et bedre sundhedsvæsen og mere værdig ældrepleje. Og det gør vi nu.

Med regeringens aftale med Kommunernes Landsforening prioriterer vi i alt 2,2 mia. kr. mere til velfærd i kommunerne, allerede fra næste år.

Og i regeringens aftale med Danske Regioner indgår der et løft af sundhedsområdet på 1,5 mia. kr. Et løft, som formand for Danske Regioner Stephanie Lose (V) kalder "det største løft af sundhedsområdet siden finanskrisen." Altså de sidste 10 år.

Regeringens økonomiaftaler med kommuner og regioner sætter en ny retning for Danmark. En ny retning med velfærd først.

Vi befinder os i en tid, hvor vi bliver flere og flere børn og ældre. Heldigvis.

Men økonomien har langtfra fulgt med. I mange år har vores offentligt ansatte løbet alt for stærkt. I Vejle Kommune har vi ligesom resten af Danmark oplevet et pres på vores lokale sygehus, i ældreplejen, børnenormeringerne og offentlig velfærd.

Med kommuneaftalen vil Socialdemokratiet skabe tryghed om velfærden i kommunerne.

Aftalen sikrer, at pengene følger med, når vi bliver flere. Samtidig sikrer aftalen, at kommunerne kan forbedre og udbygge kernevelfærden til gavn for os alle.

For Socialdemokratiet er det vigtigt, at der prioriteres flere hænder til omsorg og nærvær - og færre til papirarbejde.

Regeringens aftale med regionerne skal på samme måde sikre kvaliteten i vores sundhedsvæsen i en tid med flere ældre og stigende medicinudgifter.

Ved at løfte sundhedsområdet med 1,5 mia. kr. kan vi nu begynde at ansætte flere sygeplejersker og sosu-medarbejdere og uddanne flere praktiserende læger. Og det er på tide.

Da Socialdemokratiet gik i regering var det med en ambition om at vise, at politik gør en forskel. Økonomiaftalerne, der netop er indgået med kommuner og regioner, er det første skridt på vejen til at udbygge danskernes velfærd.

Der er stadig en stor opgave foran os. Men den politiske prioritering og retning er klar.

Socialdemokratiet sætter en ny retning for Danmark. En ny retning med velfærd først.

Birgitte Vind. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce