Annonce
Vejle

Velfærdsdirektør glæder sig over seniorrapporter: Men hun vil gerne se på, om der skal hyres flere ledere

Velfærdsdirektør Anne Mette Lund glæder sig over resultaterne i de eksterne BDO-rapporter. Foto: Vejle Kommune
Vejle Kommunes velfærdsdirektør, Anne Mette Lund, roser ledere og medarbejdere på seniorområdet efter at have læst de eksterne ekspertrapporter. De anbefalinger, som rapporterne kommer med, skal der kigges på, men handling kræver, at politikerne sætter en anden ramme, siger velfærdsdirektøren.

Vejle: Det var med en utrolig glæde, at velfærdsdirektøren i Vejle Kommune, Anne Mette Lund, læste de eksterne rapporter om kommunens seniorområde igennem.

Rapporterne fra konsulentfirmaet BDO blev offentliggjort onsdag, og velfærdsdirektøren bed først og fremmest mærke i, at tilfredshedsundersøgelsen blandt borgere og pårørende i vidt omfang lå i den positive ende af svarskalaen.

- Rapporterne omfatter en usædvanlig flot tilfredshedsundersøgelse, som viser meget entydigt, at vores seniorområde drives godt: At borgere og pårørende langt overvejende er tilfredse med de ydelser, de modtager, og at der er stor ytringsfrihed, en god kultur, og en god social kapital blandt medarbejderne, konstaterer Anne Mette Lund.

Annonce


Der er nogle politisk vedtagne rammer, som er forudsætning for, hvordan ledelsesspændet er. Hvis vi skal have flere ledere, så skal der er en større ramme til, før vi kan ansætte.

Anne Mette Lund, velfærdsdirektør


Hun roser medarbejderne for at have klaret de seneste måneders prøvelser så godt: Trods coronapres, pres fra medier og det trykpres, selve redegørelsen har medført.

- Alligevel har medarbejderne leveret, så det bliver oplevet godt af borgere og pårørende.

Større rammer

Samtidig er Anne Mette Lund bevidst om, at der i rapporterne er en række anbefalinger, som man nu skal kigge på.

- Det er anbefalinger, vi skal have adresseret én til én, og som skal behandles politisk. Selv er jeg optaget af ledelsesspændet, og at vi måske skal have et tættere MED-system (samarbejdsudvalg mellem ledelse og ansatte, red.). Det lyder som en rigtig god ide, mener velfærdsdirektøren.

Hun fortæller, at man i nogle år har været bevidst om, at seniorområdet i Vejle Kommune har et for stort ledelsesspænd, som ikke lever op til de anbefalinger, der er blevet givet fra regeringens ledelseskommission.

- Men der er jo nogle politisk vedtagne rammer, som er forudsætning for, hvordan spændet er. Hvis vi skal have flere ledere, så skal der er en større ramme til, før vi kan ansætte, siger Anne Mette Lund.

Hun nævner den helt ekstraordinære situation i kommunens største hjemmeplejedistrikt; Vest 2, hvor man i december ansatte tre ledere til den rolle, som én tidligere havde udfyldt.

- Her er vi stadig i proces. Der er ikke noget quickfix, men som jeg hører det, er man godt på vej, siger velfærdsdirektøren.

Annonce

Ingen indikationer

Fra hendes bord er det også oplagt at kigge på rapportens anbefalinger om mere lokal inddragelse og oprettelsen af et læringsforum, som skal evaluere og følge klager fra borgere og pårørende til dørs.

- Det ligger lige til højrebenet, siger velfærdsdirektøren, som samtidig giver udtryk for, at seniorområdet modtager ganske få klager.

Hvad siger du til, at flere ledere i rapporten har givet udtryk for, at de føler sig alene i opgaven?

- Vi skal have kigget ind i, hvad der helt konkret er blevet sagt. Vi har nye ledere, som vi skal sikre får den hjælp og sparring, de skal have.

Har de ikke fået det tidligere?

- Vi har ikke tidligere haft indikation på, at vi ikke har tilfredse ledere. Hvis der er noget, vi skal gøre bedre, så ser vi på det, siger velfærdsdirektøren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce