Annonce
Erhverv

Velkommen til fremtiden: I Vejles nye AI-hus er receptionisten virtuel

Husets digitale receptionist Ada tager imod gæsterne i foyeren. Ada er i stand til at tilpasse sig og bruge sine erfaringer til med tiden at kunne genkende husets gæster og vide, hvem de skal møde. Her er det daglig leder Malene Østergaard, der taler med Ada. Foto: Palle Søderberg
I denne uge flyttede lejerne ind i Dandy Business Parks nye AI Innovation House, hvor fremtidens teknologi gøres anvendelig.

Vejle:"Hello and welcome. How may I help you?"

Det første, besøgende i Dandy Business Parks nye AI Innovation House bliver mødt af, er husets digitale og virtuelle receptionist, Ada.

Fra sin skærm på væggen kan Ada tage imod, anvise lokaler, finde og kontakte personer i huset, præsentere husets lejere og partnere eller blot give den besøgende en oversigt over husets 5200 kvadratmeter fordelt på fem etager.

Annonce

- Hun er opkaldt efter Ada Lovelace,der opfandt verdens første computerprogram tilbage i 1840'erne, fortæller Malene Østergaard, daglig leder i AI Innovation House.

Dermed er temaet også slået an for huset, der åbnede mandag i denne uge: Det handler om at udvikle, præsentere og bruge den nyeste teknologi indenfor kunstig intelligens og digitalisering.

AI Innovation House

"Danmarks digitale fyrtårn".

Sådan præsenterer ejerne af AI Innovation House, Bagger-Sørensen Invest, Casa og Insero, det nyeste hus i Dandy Business Park i Vejle Nord, som i denne uge blev taget i brug af de nye lejere.

AI Innovation House er fem etager høj og rummer 5200 kvadratmeter med plads til omkring 220 medarbejdere.

Bygningen er pt 95 procent udlejet - med blot to ledige lejemål tilbage.

Lejerne har blandt andet adgang til en stor konferencesal, der projekterer 360 grader og har plads til 149 mennesker samt adgang til computer og AI-teknologi.

Sjov fact: AI Innovation House har adresse på Innovations Alle. Hvis du aldrig har hørt om den adresse, er det helt naturligt. Innovations Alle er en del af Fertinvej, der har fået nyt navn.

- Målet med AI Innovation House er at bringe teknologien ned i øjenhøjde. Alle og enhver kan bygge et hus, men udfordringen er at skabe et miljø, der giver værdi for partnere og lejere, der flytter ind, siger Ulla Bagger-Sørensen, projektchef for AI Innovation House.

19 lejere på plads

Selve huset, der er ejet af Bagger-Sørensen Invest, Casa og Insero, har været undervejs i nogle år.

De første planer blev luftet offentligt i 2018 og i denne uge åbnede huset, der har 19 lejere i form af virksomheder, der har det tilfælles, at de arbejder med it.

Partnerne og lejerne dækker hele spektret fra IBM og Danfoss til små enmandsvirksomheder og iværksættere, der får adgang til alt, hvad huset har at byde på af faciliteter og udstyr - herunder fri adgang til udvalgt software indenfor kunstig intelligens, supercomputer samt en række lokaler med alt det nyeste udstyr.

Det er blandt andet husets 360 grader rundt konferencerum Quantum, en række mødelokaler der er sat op til at afholde møder med personer fra hele verden, undervisningslokale og projektlokaler, hvor både lejere og husets partnere kan arbejde med og videreudvikle deres projekter.

Huset tilbyder desuden såkaldt "matchmaking" hvor lejere og partnere, der arbejder med projekter i samme krydsfelt bliver sat sammen.

Annonce

Forventer 5000 besøgende

For at sikre at huset udvikler sig, er der nedsat et såkaldt advisory board - en rådgivende råd - der blandt andet har til opgave, at huset kontinuerligt kan byde på det seneste nye udstyr og viden og indgår i nationale tiltag.

- Branchen udvikler og forandrer sig hele tiden og det skal vi også gøre. Derfor vil der være stor fokus på at hente ny teknologi og viden ind, fortæller Ulla Bagger-Sørensen, der tilføjer, at det nye hus i erhvervsparken på Innovation Alle 3 også vil være åben for offentlige arrangementer - når corona har sluppet sit tag.

- Hele tanken med huset er at bringe den nye teknologi ned i øjenhøjde og gøre den praktisk anvendelig og derfor vil huset være vært for en række arrangementer med udgangspunkt i kunstig intelligens og digitalisering. Vi forventer - baseret på erfaringen fra de øvrige huse i Dandy Business Park - omkring 5000 besøgende årligt, siger Ulla Bagger-Sørensen.

På grund af corona bliver den officielle åbning dog virtuel.

Den finder sted fredag den 7. maj som en del af Danmarks førende tech-festival Internet Week.

Hjertet i AI Innovation House er 360 grader konferencerummet Quantum i husets nederste etage. Her er der plads til 149 mennesker, som blandt andet kan følge med på en 360 graders rund skærm, der er 2,5 meter høj og går hele vejen rundt. Målt i tommer er skærmen på hele 23.075 tommer. Foto: AI Innovation House

Dandy Business Park - nu med syv huse

Dandy Business Park i Vejle Nord rummer i dag syv huse.

Det første, Advice House, blev opført i 2012, og har primært rådgivningsvirksomheder, revisionsfirmaer og banker som lejere.

I 2014 kom Green Tech House, hvis lejere arbejder med grøn teknologi.Næste bygning var Resilience House, hvor fokus også er på grøn teknologi og miljø.

Green Tech Lab, der blandt andet har værkstedsfaciliteter for de grønne virksomheder, blev det fjerde hus, der skød op i parken.

I juni 2018 åbnede Food Innovation House, hvor lejerne er fødevarevirksomheder.

I oktober samme år åbnede Business House, der har blandt andet Xella Danmark A/S og Gumlink Confectionary Company A/S som lejere.

AI Innovation House er det nyeste og syvende hus i parken.

AI Innovation House bliver centrum for virksomheder, der beskæftiger sig med digitalisering og kunstig intelligens.

En af væggene prydes af en tidslinje over vigtige begivenheder indenfor kunstig intelligens og digitalisering. Linjen har sin begyndelse i 1822 med opfindelsen af den første computer og slutter i 2021 med opførelsen af AI Innovation House. Foto: AI Innovation House
På skærmene i stueetagen kan AI Innovation Houses lejere og partnere præsentere projekter og opgaver, de arbejder med til inspiration for andre. Her er det daglig leder Malene Østergaard, der studerer IBM's præsentation. Foto: AI Innovation House
I mødelokalerne er der blandt andet mulighed for at arbejde med hololenses, som daglig leder Malene Østergaard gør det her. Hololenses er såkaldt mixed reality-briller, hvor brugeren både kan se rummet, hun opholder sig i samtidigt med, at hun arbejder med virtuelle emner. Foto: AI Innovation House
Husets lejere får adgang til en række faciliteter som mødelokaler, der er sat op til at afholde møder med kunder og samarbejdspartnere fra hele verden. Foto: AI Innovation House
Huset byder også på små alkover, hvor gæster og beboere kan hvile ben og hoved. Foto: AI Innovation House
Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Erhverv

Virksomheder mangler hænder: DA-boss vil skærpe sanktioner for ledige, der ikke tager et job

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce