Annonce
Erhverv

Velkommen til fremtiden: I Vejles nye AI-hus er receptionisten virtuel

Husets digitale receptionist Ada tager imod gæsterne i foyeren. Ada er i stand til at tilpasse sig og bruge sine erfaringer til med tiden at kunne genkende husets gæster og vide, hvem de skal møde. Her er det daglig leder Malene Østergaard, der taler med Ada. Foto: Palle Søderberg
I denne uge flyttede lejerne ind i Dandy Business Parks nye AI Innovation House, hvor fremtidens teknologi gøres anvendelig.

Vejle:"Hello and welcome. How may I help you?"

Det første, besøgende i Dandy Business Parks nye AI Innovation House bliver mødt af, er husets digitale og virtuelle receptionist, Ada.

Fra sin skærm på væggen kan Ada tage imod, anvise lokaler, finde og kontakte personer i huset, præsentere husets lejere og partnere eller blot give den besøgende en oversigt over husets 5200 kvadratmeter fordelt på fem etager.

Annonce

- Hun er opkaldt efter Ada Lovelace,der opfandt verdens første computerprogram tilbage i 1840'erne, fortæller Malene Østergaard, daglig leder i AI Innovation House.

Dermed er temaet også slået an for huset, der åbnede mandag i denne uge: Det handler om at udvikle, præsentere og bruge den nyeste teknologi indenfor kunstig intelligens og digitalisering.

AI Innovation House

"Danmarks digitale fyrtårn".

Sådan præsenterer ejerne af AI Innovation House, Bagger-Sørensen Invest, Casa og Insero, det nyeste hus i Dandy Business Park i Vejle Nord, som i denne uge blev taget i brug af de nye lejere.

AI Innovation House er fem etager høj og rummer 5200 kvadratmeter med plads til omkring 220 medarbejdere.

Bygningen er pt 95 procent udlejet - med blot to ledige lejemål tilbage.

Lejerne har blandt andet adgang til en stor konferencesal, der projekterer 360 grader og har plads til 149 mennesker samt adgang til computer og AI-teknologi.

Sjov fact: AI Innovation House har adresse på Innovations Alle. Hvis du aldrig har hørt om den adresse, er det helt naturligt. Innovations Alle er en del af Fertinvej, der har fået nyt navn.

- Målet med AI Innovation House er at bringe teknologien ned i øjenhøjde. Alle og enhver kan bygge et hus, men udfordringen er at skabe et miljø, der giver værdi for partnere og lejere, der flytter ind, siger Ulla Bagger-Sørensen, projektchef for AI Innovation House.

19 lejere på plads

Selve huset, der er ejet af Bagger-Sørensen Invest, Casa og Insero, har været undervejs i nogle år.

De første planer blev luftet offentligt i 2018 og i denne uge åbnede huset, der har 19 lejere i form af virksomheder, der har det tilfælles, at de arbejder med it.

Partnerne og lejerne dækker hele spektret fra IBM og Danfoss til små enmandsvirksomheder og iværksættere, der får adgang til alt, hvad huset har at byde på af faciliteter og udstyr - herunder fri adgang til udvalgt software indenfor kunstig intelligens, supercomputer samt en række lokaler med alt det nyeste udstyr.

Det er blandt andet husets 360 grader rundt konferencerum Quantum, en række mødelokaler der er sat op til at afholde møder med personer fra hele verden, undervisningslokale og projektlokaler, hvor både lejere og husets partnere kan arbejde med og videreudvikle deres projekter.

Huset tilbyder desuden såkaldt "matchmaking" hvor lejere og partnere, der arbejder med projekter i samme krydsfelt bliver sat sammen.

Annonce

Forventer 5000 besøgende

For at sikre at huset udvikler sig, er der nedsat et såkaldt advisory board - en rådgivende råd - der blandt andet har til opgave, at huset kontinuerligt kan byde på det seneste nye udstyr og viden og indgår i nationale tiltag.

- Branchen udvikler og forandrer sig hele tiden og det skal vi også gøre. Derfor vil der være stor fokus på at hente ny teknologi og viden ind, fortæller Ulla Bagger-Sørensen, der tilføjer, at det nye hus i erhvervsparken på Innovation Alle 3 også vil være åben for offentlige arrangementer - når corona har sluppet sit tag.

- Hele tanken med huset er at bringe den nye teknologi ned i øjenhøjde og gøre den praktisk anvendelig og derfor vil huset være vært for en række arrangementer med udgangspunkt i kunstig intelligens og digitalisering. Vi forventer - baseret på erfaringen fra de øvrige huse i Dandy Business Park - omkring 5000 besøgende årligt, siger Ulla Bagger-Sørensen.

På grund af corona bliver den officielle åbning dog virtuel.

Den finder sted fredag den 7. maj som en del af Danmarks førende tech-festival Internet Week.

Hjertet i AI Innovation House er 360 grader konferencerummet Quantum i husets nederste etage. Her er der plads til 149 mennesker, som blandt andet kan følge med på en 360 graders rund skærm, der er 2,5 meter høj og går hele vejen rundt. Målt i tommer er skærmen på hele 23.075 tommer. Foto: AI Innovation House

Dandy Business Park - nu med syv huse

Dandy Business Park i Vejle Nord rummer i dag syv huse.

Det første, Advice House, blev opført i 2012, og har primært rådgivningsvirksomheder, revisionsfirmaer og banker som lejere.

I 2014 kom Green Tech House, hvis lejere arbejder med grøn teknologi.Næste bygning var Resilience House, hvor fokus også er på grøn teknologi og miljø.

Green Tech Lab, der blandt andet har værkstedsfaciliteter for de grønne virksomheder, blev det fjerde hus, der skød op i parken.

I juni 2018 åbnede Food Innovation House, hvor lejerne er fødevarevirksomheder.

I oktober samme år åbnede Business House, der har blandt andet Xella Danmark A/S og Gumlink Confectionary Company A/S som lejere.

AI Innovation House er det nyeste og syvende hus i parken.

AI Innovation House bliver centrum for virksomheder, der beskæftiger sig med digitalisering og kunstig intelligens.

En af væggene prydes af en tidslinje over vigtige begivenheder indenfor kunstig intelligens og digitalisering. Linjen har sin begyndelse i 1822 med opfindelsen af den første computer og slutter i 2021 med opførelsen af AI Innovation House. Foto: AI Innovation House
På skærmene i stueetagen kan AI Innovation Houses lejere og partnere præsentere projekter og opgaver, de arbejder med til inspiration for andre. Her er det daglig leder Malene Østergaard, der studerer IBM's præsentation. Foto: AI Innovation House
I mødelokalerne er der blandt andet mulighed for at arbejde med hololenses, som daglig leder Malene Østergaard gør det her. Hololenses er såkaldt mixed reality-briller, hvor brugeren både kan se rummet, hun opholder sig i samtidigt med, at hun arbejder med virtuelle emner. Foto: AI Innovation House
Husets lejere får adgang til en række faciliteter som mødelokaler, der er sat op til at afholde møder med kunder og samarbejdspartnere fra hele verden. Foto: AI Innovation House
Huset byder også på små alkover, hvor gæster og beboere kan hvile ben og hoved. Foto: AI Innovation House
Annonce
For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Tidligere smed og fængselsbetjent fik dumpekarakterer i skolen: Nu står Jens i spidsen for global virksomhed i Helsingør

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce