Annonce
forside

Velkommen til Vejle - ta' lidt mexicansk paella inden dansen

Her ankommer danserne fra Indonesien som de første til Rosborg Gymnasium, hvor de har base i den kommende uge under Triangle Folklore Festivalen. De har masser af bagage, både flotte dragter og instrumenter.
Annonce
Vejle - I solgården foran køkkenet på Rosborg Gymnasium er der blus under to store pander. Her er den mexicanske kok, der ejer og driver det mexicanske køkken Mexcalli i Nr. Vilstrup, er i gang med at lave paella til danserne fra Mexico, Indonesien og Taiwan, der netop er ankommet.

De skal bo her på Rosborg i en uge, mens de medvirker i Triangle Folklore Festivalen.

Dansere fra Mexico kommer direkte fra en lignende festival i Holland, og lige nu er flere af dem blevet sat i arbejde af deres landsmand, der er bosat i Danmark.
Den mexicanske kok Miguel fik straks sine landsmænd fra Mexico i arbejde i solgården på Rosborg Gymnasium, hvor de hjalp ham med at lave paella.
Annonce

Besøg i Mexico

Miguel er sammen med sin danske kone, Anita Hede, blandt de 150 frivillige, der sørger for at løse mange praktiske opgaver ved festivalen. Miguel har tilbudt at lave maden denne første aften, for at give festivalens faste madmor, Else Dam, en friaften. Hun skal bare se på, højest røre lidt i panden med en grydeske, og så ellers smage på maden sammen med alle de andre.

Anita Hede fortæller, at hele familien glæder sig til mødet med de mexicanske dansere, som de kender godt.

- Vi er nærmest blevet i familie, for vi har besøgt dem i Mexico City og fik en helt fantastisk modtagelse. Selv om der er nye dansere med i år, så kender vi stadig nogen af dem, og det er en stor fornøjelse at være en del af det frivillige korps. Vi kan blandt andet hjælpe med sproget, fordi vi taler spansk, fortæller hun.

I den ene pande syder oksekød og svinekød side om side med ris og grøntsager, i den anden er der kylling, ris og grøntsager med skyldig hensyntagen til dem, der ikke spiser okse og svinekød.
Miguel, der driver det mexicanske køkken Mexcalli i Nr. Vilstrup, gør her klar til at sætte blus under de store pander, hvor han tilberedte aftensmaden til de første dansegrupper. Foto: Benny F. Nielsen
Annonce

Frivillig på 87 år

Siden kl. 10 torsdag formiddag har de friivillige været i sving med praktiske opgaver på gymnasiet, som nu f.eks. med at vaske alt porcelæn, som skal bruges under festivalen.

Else Dam, der er formand for støtteforeningen Triangle Folklore Festivals Venner, og kvinden med det store overblik, har et korps af 150 frivillige, der løfter i flok.

- Vi har et fantastisk fællesskab om opgaven. Mange har været med, siden den første festival blev holdt i 1995. Vores ældste frivillige er 87 år, det er Turid Holbæk, og hun har også taget sin tørn i dag. Hun vil ikke undvære den særlige stemning, der er her. Gytha og Frede Andersen har også været med gennem alle årene, de er lige kørt hjem, men har ellers været her og hjulpet til. For mange er det en livsform at være frivillig i forbindelse med festivalen, og det er vi taknemmelige for, siger Else Dam.

Officielt begynder festivalen først i morgen, men danserne fra Indonesien, Mexico og Taiwan har fået lov til at komme lidt i god tid før de andre, fordi det passede bedst i deres rejseplan.
Miguel og festivalens madmor, Else Dam, de er begge frivillige under folklore-festivalen, og Miguel ville give madmor en friaften, før hun for alvor får travlt i køkkenet, derfor stod han for aftensmaden.
Nu glæder Else Dam og de mange andre frivillige sig også til at se de 350 dansere fra 12 lande i aktion med opvisninger og gallashows.

- Vi har lige fået at vide, at det ikke kun er den indonesiske ambassadør, der vil følge dansernes optræden på Gram Slot på søndag. Tawians ambassadør kommer også for at se sine landsmænd optræde her, og når danserne giver deres show i Assens i morgen, får de besøg af ambassadøren fra Letland. Det er da en stor glæde, at de har taget imod invitationen, siger Else Dam.

Selv om hun får travlt i den kommende uge, så er det også en fornøjelse at være en del af festivalen.

- Mange frivillige overnatter på Rosborg Gymnasium, det skal jeg også gøre nogle aftener, men jeg regner nu også med at køre hjem for at sove i min egen seng i et par nætter, siger Else Dam.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce