Annonce
Vejle

Velkommen tilbage til 'gym': De unge indtager igen klasselokalerne

- Vi er gearet til at have mange elever på én gang, så vi er bare så klar til at byde alle velkommen tilbage på skolen. Jeg er meget glad på elevernes vegne, siger Jørgen Lassen, rektor på Vejle Tekniske Gymnasium. Arkivfoto: Mette Mørk
Eleverne på Vejles ungdomsuddannelser kan 21. maj endelig vende tilbage til fuldt fysisk fremmøde på deres skoler. Det fremgår af den nye genåbningsplan.

Vejle: Der er god stemning på rektorer-kontorerne på Vejles ungdomsuddannelser.

Folketingets partier har nemlig lagt en plan for, hvordan skolernes elever kan vende tilbage på fuld tid 21. maj.

På teknisk gymnasium (HTX( i Vejle er man glade og meget klar til at byde alle elever velkommen tilbage.

Annonce

- Vi er gearet til at have mange elever på én gang, så vi er bare så klar til at byde alle velkommen tilbage på skolen. Jeg er meget glad på elevernes vegne, siger Jørgen Lassen, som er rektor på HTX.

Møder på skift

Ifølge Jørgen Lassen har skolens elever skiftevis været på skolen, og 3.g’erne er lige nu oppe på 80 procents fremmøde, mens 1.g og 2.g kører på 50 procents fremmøde.

- Vores elever er her allerede på skift, men det bliver noget helt særligt, at vi lige pludselig skal have fuldt hus for første gang i lang tid. Det glæder vi os til, siger han.Vi er gearet til at have mange elever på én gang, så vi er bare så klar til at byde alle velkommen tilbage på skolen.

Jørgen Lassen, rektor på Vejle Tekniske GymnasiumEleverne kan dermed skifte online undervisning ud med den fysiske, og det vil der ifølge Jørgen Lassen skabe god stemning. Både blandt elever og lærere.

- Jeg synes, at vi har været rigtig gode til online undervisning, og jeg ved, at vi også har nogle elever, som har været meget glade for det. Men det er helt sikkert meget sundt for dem alle at komme tilbage i skole og få noget socialt samvær. Også for lærerne bliver det godt at vende tilbage til den fysiske undervisning, siger Jørgen Lassen.

Annonce

Rammer ind i eksamensperioden

Også på Rosborg Gymnasium & HF er man glade for, at de unge prioriteres i Folketingets plan, og at de nu kan vende tilbage til skolen.

- Vi er meget glade, og jo flere elever, der er til stede på Rosborg, jo bedre, siger rektor Hanne Hautop.

Hun er dog lidt ærgerlig over, at genåbningen ikke kom et par uger tidligere, da mange af skolens elever snart går ind i en eksamensperiode.

- Flere af vores elever når kun lige at vende tilbage til skolen, inden de skal begynde at læse til eksamen. Og dermed får de ikke så meget gavn af genåbningen og den fysiske undervisning. Det synes jeg er en skam.

Til gengæld glæder rektoren sig på 1.g’ernes og 1.hf’ernes vegne.

- Vores elever i 1.g og 1.hf har stort set ikke oplevet en normal skolegang her, og jeg tror, det bliver rigtig godt for dem at få lov til at få og danne et fællesskab med hinanden i klassen, inden sommerferien rammer, siger Hanne Hautop.


Vores elever i 1.g og 1.hf har stort set ikke oplevet en normal skolegang her. Det bliver rigtig godt for dem at få lov til at få og danne et fællesskab med hinanden i klassen, inden sommerferien rammer.

Hanne Hautop, rektor, Rosborg Gymnasium & HF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce