Annonce
Vejle

Venlig start på valgkamp i skyggen af hærværk

De lokale folketings-kandidater var i morges samlet på avisen. I tilgift var to kandidater fulgt af reportere fra TV Syd, Niels Flemming Hansen (K) og Karina Lortentzen Dehnhardt (SF). Tv-stationen bringer en dokumentar om valgets første 24 timer i aften. Ved morgenmødet fortalte chefredaktør Mogens Gregers Madsen om avisens planer for valgdækningen - blandt andet at kandidaterne skulle notere avisens vælgermøde 3. juni i ders kalendere. Foto: Mette Mørk
Kandidater var samlet til morgenmad hos Vejle Amts Folkeblad som optakt til en måneds valgkamp.

Vinding: Der blev smilet, udvekslet varme håndtryk og enkelte krammere, da 14 folketingskandidater i morges mødtes i Vejle Amts Folkeblads hovedkvarter på Bugattivej.

Godt 18 timer efter, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bad om ordet for "en udtalelse af særlig karakter" fra Folketingets talerstol, var de lokale kandidater allerede i fuld gang med valgkampen. Men derfor kan man jo godt have en høflig og venlig omgangstone omkring et morgenbord med rundstykker og kaffe.

De beske bemærkninger sparede alle til vælgermøderne - og dem ser der ud til at blive en del af. Flere kandidater kunne berette om kalendere, der allerede er ved at være fyldt:

- Jeg sad til møde i Spinderihallerne, da min telefon begyndte at summe. Først med nyheden om, at der var udskrevet valg - og i løbet af få minutter med invitationer til syv debatter, fortalte DF-kandidat Kenneth Fredslund.

Så sent som i går havde min kone lånt bilen til et arrangement - og efter mødet kunne hun konstatere, at nogen havde revet en del af valgmaterialet af.

Kenneth Fredslund (DF)

Valgmateriale revet af

Kenneth Fredslund kunne også fortælle om skyggesiden af valgkampen. De seneste dage har han skrevet to politianmeldelser på grund af hærværk mod hans bil, der i valgets anledning er pakket ind i kampagnemateriale:

- Så sent som i går havde min kone lånt bilen til et arrangement - og efter mødet kunne hun konstatere, at nogen havde revet en del af materialet af.

Den radikale Ole Lynggaard Jørgensen har oplevet noget tilsvarende:

- Når det går ud over Kenneth og mig, tror jeg, det skyldes, at vi har nogle markante synspunkter, når det blandt andet gælder flygtninge og indvandrere, lød det fra Ole Lynggaard.

Annonce

Nyt parti stillede med to mand

I morges var der intet hærværk. Kandidaterne fik en briefing om, hvordan avisen agter at gribe den månedlange valgkamp an. Chefredaktør Mogens Gregers Madsen fortalte blandt andet, at meget af den landspolitiske debat meget naturligt vil blive dækket af Jysk Fynske Mediers landsdækkende avis, Danmark, mens vi her på Vejle Amts Folkeblads redaktion vil have fokus på de lokale aspekter af valgkampen.

I den kamp er der mange debutanter. Halvdelen af det kandidatfelt, der var samlet på avisen i morges, har aldrig været i folketingsvalgkamp tidligere - blandt andet repræsentanterne for det helt nye parti Klaus Riskær Pedersen. Her dukkede hele to politikere op, Torben Østergaard Christoffersen fra Jerlev og Peter Martin Pedersen fra Tjørring ved Herning:

- Vi deler de to Vejlekredse mellem os, så jeg stiller op i nord og Peter i syd, forklarede Torben Østergaard Christoffersen.

Stemningen omkring morgenbordet var venlig og afslappet. De beske bemærkninger blev sparet til de mange vælgermøder, der venter. Foto: Mette Mørk
Annonce

Kan stemme på alle i sydjylland

Netop opdelingen af Vejle Kommune i to kredse gør, at mange partier har to kandidater - blandt andet Socialdemokratiet, der stiller med Birgitte Vind og Rene Vilstrup Bie. SF havde også to kandidater ved morgenbordet - Karina Lorentzen Dehnhardt og Britta Bitsch.

Fra Venstre var kun Christoffer Melson mødt op - måske en understregning af, at han er den kandidat, partiet for alvor satser på i kommunen. For selvom kandidaterne er øverst på stemmesedlen i enten nord eller syd, kan vælgerne sætte kryds ved alle kandidater fra hele Sydjyllands Storkreds, der dækker 13 valgkredse i Syd- og Sønderjylland.

Journalist Kaare Johansen, chefredaktør Mogens Gregers Madsen og redaktionschef Kristian Pahus fortalte kandidaterne, hvordan avisen agter at dække valgkampen frem mod 5. juni. Foto: Mette Mørk
Annonce
Vejle For abonnenter

Kunne de da ikke vente: Kommunen lukker populær turistmagnet midt i højsæsonen

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittefordobling på en uge: Vejle i top 15 over kommuner med højest incidenstal

Vejle For abonnenter

René blev tvunget i arbejde med revnet pulsåre: Nu vil han have statsministeren til at ændre loven

Sport

Satset overhaling koster Leon Madsen topplacering

Hedensted For abonnenter

Grøfteslåning, frø og insekthotel: Kommunen vil have borgerne til at skabe mere biodiversitet

Alarm 112 For abonnenter

Flere danskere har dårlige oplevelser med politiet: Så mange klager om kritisabel adfærd er der registret i Sydøstjylland det seneste år

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Hvornår opstår partiet der står for sund fornuft

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

En bilist ramte gående i fodgængerfelt - en anden kørte ind i en parkeret bil

Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Alarm 112

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Annonce