Annonce
Trekantområdet

Venstre ærgrer sig over farvel til Fournaise: - Vi skal se på om andre kriterier end pris skal tælle med

Byens skraldespande skal fra næste år tømmes af et nyt firma. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Med en smal margen på prisen tabte vognmandsfirmaet P. Fournaise A/S opgaven om at tage sig af dagrenovation i Fredericia Kommune. Venstres Kenny Bruun Olsen vil have kigget på tildelingskriterierne for kommende opgaver. Udvalgsformand undrer sig over kritik.
Annonce

De Fredericia: Det var kun tallene, der talte, da Fredericia Kommune sendte opgaven om at stå for dagrenovation i nyt udbud. Opgaven skal udbydes minimum hvert ottende år.

Vinder blev Odense-virksomheden Marius Pedersen A/S med en smal margen over Fredericia-virksomheden P. Fournaise, som har løst opgaven i generationer.

- Det er virkelig ærgerligt, men når det er prisen alene vi går efter, så er der ikke noget at gøre. Men da jeg hørte om resultatet, tog jeg straks kontakt til vores koncerndirektør på området for at høre, hvordan sagen stod. Jeg mener, at vi bør overveje, om der ikke kan lægges andre parametre end pris ind, siger Kenny Bruun Olsen (V).

Annonce

Trist, at det stopper

Han erkender, at slaget er tabt for Fournaise i denne omgang. Adm. direktør Peter Fournaise har ikke lagt skjul på, at han beklager, at der ikke blev set på den sociale indsats, hans firma har gjort i mange år.

- Det er fuldstændig korrekt, at de har taget et stort socialt ansvar, og derfor er det også trist, at vi ikke kan bevare samarbejdet med dem. De tænker på Fredericia i deres virksomhed, og det er jo netop det, vi appellerer til hos både borgere og virksomheder, at de skal handle lokalt, siger Kenny Bruun.

Kunne I ikke politisk have besluttet, at der skulle lægges andre kriterier ind end pris?

- Det kunne vi måske, men jeg har ikke været opmærksom på udbuddet. Det har jeg også bedt om, at vi bliver orienteret, når vi har så vigtige opgaver på spil, siger Kenny Bruun Olsen.

Annonce

Har ikke fulgt særligt godt med

Miljø- og teknikudvalgets formand Christian Bro (S) undrer sig over, at Kenny Bruun Olsen ikke har været opmærksom på udbuddet.

- Så har han ikke fulgt særligt godt med, siger socialdemokraten.

En del af udbuddet er det nye affaldssystem med to-delte beholdere, som udvalget har arbejdet grundigt med siden sidste år.


Jeg mener, at vi bør overveje om der ikke kan lægges andre parametre end pris ind

Kenny Bruun Olsen, Venstre


Men Christian Bro ærgrer sig også over, at Fournaise har mistet opgaven, og han har intet at udsætte på det arbejde, Fredericia-virksomheden har udført.

Annonce

Kan ikke lave særlige Fredericia-udbud

I Tønder Kommune har der været en udbudsrunde om dagrenovation, hvor kvalitet også var et parameter. I Fredericia var det alene prisen.

- Vi kan altid se på, om vi kan gøre det bedre. Men vi kan ikke rette tingene på bagkant. Sidste gang, vi havde udbudet, var det også alene på prisen. Dengang fungerede det godt for Fournaise, som bød markant lavere, siger Christian Bro.

- Selvom det er en Fredericia-virksomhed, har vi jo ikke lov at lave et udbud, der stiller dem bedre. Det ville være ulovligt, siger udvalgsformanden.

De orange biler fra Fournaise kører rundt og henter affald frem til 1. juli 2021. Derefter overtages opgaven af virksomheden Marius Pedersen A/S. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce

Billigst for borgerne

Venstres Kenny Bruun Olsen foreslår, at andre kriterier end pris skal med. Det er Christian Bro åben for en anden gang.

- Det kan vi godt diskutere i udvalget, og det kan de godt stille forslag om. Men nu har vi bundet os til en lang periode med dette udbud, siger socialdemokraten.

Hvad er fordelen ved, at udbuddet alene afgøres på den laveste pris?

- Det er at få den bedst mulige pris til brugerne. Dagrenovation er jo brugerfinansieret, og det er den måde vi sikrer vi, at det er billigst for borgerne, siger Christian Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce