Annonce
Debat

Venstre: Der skal være mulighed for frit valg på alle velfærdshylder

Anni Matthiesen. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Læserbrev: Venstre kæmper for at sætte mennesket før systemet. For vi mener, at alle skal kunne regne med, at velfærdssamfundet træder til, hvis vi på et tidspunkt får brug for fællesskabets hjælp.

Sådan er det dog desværre ikke alle steder i dag.

Det blev uhyggeligt tydeligt for os alle i sommer, da hele Danmark fik brændt behandlingen af Else Marie Larsen ind på nethinden. En fuldkommen nedværdigende og umenneskelig behandling af et menneske, som vi dengang håbede var et særtilfælde.

Desværre gav flere lignende sager et billede af, at det på ingen måder var enestående. Det er ikke i orden.

Oplever man ikke at blive behandlet anstændigt eller ordentligt serviceret, skal man kunne vælge noget andet og bedre. Men sådan er det ikke i dag, og det mener jeg ikke, vi kan være bekendt.

Venstres ambition er, at alle har et alternativ og et frit valg, uanset hvor i landet man bor.

Der skal være langt flere friplejehjem, end der er i dag. For alle landets ældre skal have reel mulighed for at vælge frit.


Venstre foreslår derfor at give borgerne ældrevejledere, der giver indblik i valgmulighederne, når man f.eks. skal på plejehjem eller skal modtage hjemmehjælp. På den måde får man bedre kendskab til sine rettigheder og kan finde det tilbud, der passer bedst til ens behov.

Anni Matthiesen


Venstre foreslår derfor at give borgerne ældrevejledere, der giver indblik i valgmulighederne, når man f.eks. skal på plejehjem eller skal modtage hjemmehjælp.

På den måde får man bedre kendskab til sine rettigheder og kan finde det tilbud, der passer bedst til ens behov.

Venstre ønsker et velfærdssamfund, hvor vi ikke konstant opfinder nye regler og bureaukrati, men holder blikket rettet mod borgerens tilfredshed. Det skylder vi danskerne.

I Venstre har vi kæmpet for frit valg i årtier. Men vi er endnu ikke færdige. Der skal være mulighed for frit valg på alle velfærdshylder, såsom ældrepleje, men også daginstitutioner, sygehuse og skoler.

Vi har bygget et stærkt velfærdssamfund i Danmark, som vi skal være stolte af og holde fast i. Men vi skal også udvikle det. Det har danskerne krav på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce