Annonce
Debat

Venstre: Fem tiltag skal sikre flere muligheder og mere frihed i landdistrikterne

Michael Aastrup Jensen. Pressefoto

Læserbrev: Danmark er et dejligt sted at bo. Præcis som borgerne og de ønsker, de har, er ikke alle områder ens.

Vi skal sikre, at det fortsat er lige så attraktivt at bo i landdistrikterne, og her har vi en udfordring omkring vækst og bosætning, som vi skal have løst.

I Venstre har vi netop præsenteret fem tiltag, der skal sikre flere muligheder og mere frihed i landdistrikterne.

Annonce

For udfordringen for landdistrikterne er, at den socialdemokratiske regering modarbejder landdistriktsdagsordenen, som når den eksempelvis tredobler generationsskifteskatten for familieejede virksomheder. Det er med til at skævvride Danmark.

Vi ønsker, at det bliver nemmere for førstegangskøbere at købe bolig. Flere danskere skal eje egen bolig. En måde at gøre det på er at gøre det nemmere at finansiere et boligkøb. Derfor ønsker vi, at man kan trække advokatudgifter, køberrådgivning samt udgifter til byggesagkyndige fra i forbindelse med køb af boliger, der koster op til en mio. kr.

Derudover er det også vigtigt, at man kan både bo og arbejde godt hjemme. Derfor ønsker vi at forhøje bredbåndspuljen til 150 mio. kr., så vi har lynhurtigt internet og bred dækning i hele Danmark.

Samtidig ønsker vi, at det skal koste det samme at rejse til søs som på landevejen, hvilket betyder, at ikke-landfaste øer skal være dækket af et landevejsprincip og dermed opnå trafikal ligestilling, så det ikke koster mere at rejse til søs end på landevejen.

Michael Aastrup Jensen

Samtidig ønsker vi, at det skal koste det samme at rejse til søs som på landevejen, hvilket betyder, at ikke-landfaste øer skal være dækket af et landevejsprincip og dermed opnå trafikal ligestilling, så det ikke koster mere at rejse til søs end på landevejen.

Det er også godt for turismen, som vi ligeledes ønsker styrket. Her har vi i hele landet, men særligt i landdistrikterne et uforløst potentiale, som ligger og venter. Derfor skal der også være flere muligheder for at udleje sit sommerhus, og derfor ønsker vi at permanentgøre det højere bundfradrag for udlejning af sommerhus, der gælder for 2020 og er på 60.000 kr.

Vi ønsker, at der kommer vækst, udvikling og øget bosætning i de mange landdistrikter, som vi har i Danmark, og vores udspil er dermed et skridt på vejen til at sikre udvikling i landdistrikterne.


Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Debat

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Annonce