Annonce
Hedensted

Venstre foreslår Kirsten Terkilsen som udvalgsformand

Står det til Venstre, skal afgående borgmester Kirsten Terkilsen (V) være formand for § 17 stk. 4-udvalget. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Venstre mener, at Kirsten Terkilsen (V) er det naturlige valg som formand for § 17 stk. 4-udvalget. Partiet afviser samtidig, at forslaget skulle bunde i, at Venstre på den måde stadig får magt.

Hedensted: Når årets sidste byrådsmøde onsdag løber af stablen, skal et forslag om afgående borgmester Kirsten Terkilsen (V) som formand for § 17 stk. 4-udvalget drøftes.

Venstre ser det nemlig som naturligt, at en repræsentant fra mindretalsgruppen bliver formand for udvalget, der beskæftiger sig med økonomien på social- og seniorområdet.

- Sidst, der skulle vælges formand for udvalget, blev Allan Petersen (DF) fra mindretallet valgt, så det er også naturligt at pege på en fra mindretalsgruppen nu, siger Bent Poulsen (V), der har fremsat forslaget på vegne af Venstre.

Da udvalget blev nedsat i 2016, var der enighed om, at én person ikke kunne være formand for både social omsorg og § 17 stk. 4-udvalget. Da Allan Petersen fra 1. januar besætter formandsposten i udvalget for social omsorg, mener Venstre derfor ikke, at han også kan fortsætte som formand for § 17 stk. 4-udvalget.

- Vi vil gerne gøre byrådsarbejdet bredt, og set i lyset af, at det ikke skal være formanden for social omsorg, der sidder på posten, må det være helt naturligt at skifte formanden ud, forklarer Bent Poulsen.

§ 17 stk. 4 udvalget

Er et særligt udvalg, som bliver nedsat af byrådet til at undersøge et specifikt område.Det nuværende udvalg fik for halvandet år siden til opgave at kulegrave området for social omsorg med henblik på at få styr på økonomien.

Udvalget består af Bent Poulsen (V), Birgit Jakobsen (KD), Hanne Grangaard (S), Hans Jørgen Hansen (V), Jeppe Mouritzen (V), Torsten Sonne Petersen (SF) og Allan Petersen (DF), der er formand. Derudover er chef for social omsorg René Gotfredsen Nielsen, økonomichef Søren Dreiø Carlsen, leder af HR-afdelingen Thomas Frank, borgmester Kirsten Terkilsen (V) og kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller også med.

Udvalget har givet over 40 anbefalinger, hvoraf en lille del er blevet vedtaget, blandt andet en ændring af nattevagternes arbejde, og at hjemmehjælp skal gives i pakker.

Ikke for at holde på magten

Bent Poulsen og Venstre mener, at Kirsten Terkilsen er oplagt som formand for § 17 stk. 4-udvalget, da hun er været med i det særlige udvalg.

- Hun har også stor erfaring med det sociale område i kraft af sin borgmesterpost. Hun har også været inde over KL (Kommunernes Landsforening, red.) på det sociale område i indeværende periode, så hun har meget erfaring som mødeleder og på det sociale område, fortæller Bent Poulsen.

Han afviser, at Venstre foreslår Kirsten Terkilsen som formand for stadig at holde lidt fast ved magten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce