Annonce
Kultur

Venstre gik imod tilskud til e-sport-DM

Foreningen bag esportsligaens mesterskab har udsigt til et tilskud på 200.000 kroner plus en underskudsgaranti på 50.000 kroner fra Vejle Kommune til begivenheden i DGI Huset i maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kommunen er klar med et tilskud på op til 250.000 kroner til esportsligaens finaleevent. Venstre stemte imod.
Annonce

Vejle: Foreningen bag esportligaen holder finaleevent i DGI Huset i Vejle den 21. til 24. maj næste år. Et flertal i kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd har netop bevilget et tilskud på 200.000 kroner og 50.000 kroner i underskudsgaranti. I september fik projektet afslag på en ansøgning, der var 50.000 kroner højere.

Foreningen bag arrangementet er YouSee, Esport Danmark, Efterskoleforeningen, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund og DGI. Venstre stemte imod i udvalget, og en hovedårsag er, hvad partiet kalder "manglende lokal forankring".

- Vi har ikke noget imod e-sport, men der mangler lokal forandring. Det hele går til esportsforeningen, og vi mener ikke, det er vores opgave at støtte den. Samtidig er det endnu en gang et arrangement med en dyr husleje for at låne vort eget hus, DGI Huset, siger udvalgsmedlem Per Olesen (V).

Annonce

300.000 kroner i underskud

Tilskuddet skal gøre udgiften lavere til blandt andet overnattende deltagere og gæster på Campus Vejle, Rosborg Gymnasium og i DGI Huset Vejle samt til lokal markedsføring i bybilledet, hvor der eksempelvis vil stilles en gaming container op i gågaden i forbindelse med arrangementet. Eventen har et underskud i budgettet på 300.000 kroner. Der ventes 1500-2000 deltagere, heraf 1000, der overnatter samt over 2000 gæster.

Med sideaktiviteter fyldes fem haller i DGI Huset.

Sagen går videre til økonomiudvalget, der skal finde de 200.000 kroner i tilskud. Underskudsgarantien på 50.000 kroner skal i givet fald tages fra kulturpuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce