x
Annonce
Billund

Venstre og DF siger nej til ultralokale responstider

Socialdemokraterne i Billund vil gerne takke ja til Region Syddanmarks tilbud om at få mere detaljeret responstider, men Venstre og DF sagde nej. Arkivfoto.
Billund Kommune - Giver det reelt mere tryghed for borgerne at kontrollere regionens responstider på udrykninger?

Det spørgsmål gav tirsdag aften stor debat i byrådet. Her havde den Socialdemokratiske gruppe nemlig foreslået at bede Region Syddanmark om ultralokale responstider på udrykninger.

Regionen har lige åbnet op for, at kommunerne - hvis de vil - kan få opgjort andre responstider end dem, som regionen allerede opgør i dag.

Derfor vil Socialdemokraterne gerne have responstider på hvert postnummer i kommunen hver måned.

- Billedet af responstider udviskes i dag af, at regionen opgør responstider på gennemsnitsniveau. Vi får responstider på kommuneniveau hvert kvartal og for det gamle Ribe Amt hver måned. En månedvis opgørelse på postnummerniveau vil give mere sikkerhed, for så kan vi reagere og gå i dialog med regionen, sagde Gitte Ottosen (S).

Tillid til regionen

Forslaget mødte modstand fra Venstre og Dansk Folkeparti.

- Vi er alle enige om, at vi skal have de rigtige responstider og den bedste sikkerhed, men det her er ikke den rigtige måde. Grisen bliver ikke federe af at blive målt, har Socialdemokraterne i dette byråd engang sagt, og responstiderne bliver heller ikke kortere af at blive kontrolleret på flere forskellige måder, sagde Ib Kristensen (V), borgmester.

Bjarne Jensen (DF), der også sidder i regionsrådet, mente, at Socialdemokraternes forslag er et udtryk for, at valgkampen er gået i gang.

- Vi vil hellere bruge pengene på behandling af de patienter, som har brug for det, end at bruge dem på nogle dyre embedsmænd til at sidde og lave statistikker, sagde han.

Både Venstre og DF pointerede nødvendigheden af at have tillid til, at regionsrådspolitikerne nok skal holde styr på responstiderne på ambulanceudrykninger, da det er en regionsopgave.

Socialdemokraterne fik dog opbakning af De Konservative.

- Det ser ud til, at det er nemt for dem (regionen, red.) at sende tallene. Når det handler om borgersikkerhed, er tillid godt, men kontrol er bedre, sagde Kim Gosvig Hansen (K).
Ved afstemningen faldt forslaget med stemmerne 8 for og 15 imod.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce