Annonce
Vejle

Venstre og Socialdemokratiet flirtede kraftigt: 'Vi har i Jens Ejner en god borgmester, men han vil være en endnu bedre viceborgmester'

Jens Ejner Christensen (V) og Martin Sikær (S) krydsede klinger for første gang i valgkampen. Og de var mere enige end uenige. Så hvem der var blå, og hvem der var rød, smeltede næsten helt sammen. Foto: Jørgen Flindt
Til politisk topmøde i Gårslev torsdag flirtede borgmesterkandidaterne Jens Ejner Christensen (V) og Martin Sikær (S) med tanken om at vende tilbage til et samarbejde hen over midten efter valget.

Gårslev: Der var politiske amoriner i luften, da Gårslev Sognegård lagde rammerne til dette valgårs første politiske topmøde, hvor borgmester Jens Ejner Christensen (V) og socialdemokraternes spidskandidat, Martin Sikær Kristensen, krydsede klinger for første gang.

Men der var mere kærlighed end krig mellem de to kandidater.

Det var tydeligt, da tidligere borgmester Leif Skov (S) tog ordet og spurgte de to kandidater, om det ikke var blevet tiden til samarbejde hen over midten - i modsætning til de seneste år, hvor de har været i opposition med hinanden.

Annonce

Selvom de to spidskandidater aldrig direkte sagde, at de vil konstituere sig efter valget, afviste de ikke tanken om at smede sig sammen i et tættere samarbejde.

Om vi kan få enderne til at gå sammen på en valgnat, kan man selvfølgelig aldrig vide på forhånd, men vi står i hvert fald ikke langt fra hinanden.

Martin Sikær, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

- Det skal have en chance. Jeg vil sige, at vi har et godt forhold til hinanden. Om vi kan få enderne til at gå sammen på en valgnat, kan man selvfølgelig aldrig vide på forhånd, men vi står i hvert fald ikke langt fra hinanden. Vi ser ikke ens på alt, men vi ved, hvad vi ikke ser ens på, og vi respekterer hinandens uenigheder, sagde socialdemokratiske Martin Sikær til Leif Skovs store glæde.

- Jeg kan kun tilslutte mig Martins ord. Vi har forskelligt syn på en del ting, men vi har også mange ting, der forener os, og vi har mange gode snakke om tingene. Vi har i fire år testet af, hvordan det er ikke at arbejde tæt sammen hen over midten, og det er jo ikke en hemmelighed, at et bredt samarbejde gavner mest, sagde Jens Ejner Christensen.

Hvem skal være borgmester?

Der er selvfølgelig en væsentlig knast i sådan et spil om muligt samarbejde.

For hvem af de to spidskandidater skal være borgmester, hvis de skal samarbejde henover midten? Det var de to kandidater ikke enige om.

- Vi har i Jens Ejner en god borgmester, men jeg synes, han vil være en endnu bedre viceborgmester, sagde Martin Sikær og fik salen til at grine.

Jens Ejner Christensen smilede også bredt, men fastholdt dog, at han synes nu, at han skulle fortsætte med at sidde på borgmesterstolen.

Annonce

Trafikforhold

Ud over amorinerne kredsede emner sig i Gårslev især om de trafikale forhold, som er et emne, de lokale borgerne vægter meget højt.

- Vi har nogle trafikale forhold, hvor jeg tænker, at det går snart galt. Og desværre måske endda meget galt. Og det hele bliver kun værre, når vi fra næste år begynder at få knap 100 flere boliger i Gårslev, sagde Henrik Juhl Kristensen, der er lokalrådsformand.

Han fortsatte:

- Vi er meget glade for, at der nu bygges lejeboliger i Gårslev, men vi skal huske at være på forkant med udviklingen. Og flere indbyggere skaber mere trafik i en by, hvor der ikke er gjort noget ved trafiksikkerheden i rigtig mange år, sagde han.

Annonce

Vil ikke love for meget

De to spidskandidater lyttede, men lovede ingenting. For som Jens Ejner Christensen formulerede det:

- Jeg kan sagtens følge jeres tanker og behovet for at kigge på trafiksikkerheden. Men vi politikere skal ikke love for meget. Det her er det første møde, og vi skal de næste uger ud til rigtig mange vælgermøder, og hvis vi lige lover noget alle steder, bliver det useriøst, sagde han.

Forude venter mange flere vælgermøder rundt i kommunen. På søndag i Tiufkær og senere blandt andet i Brejning og igen i Gårslev.

Der var fyldt op til sidste stol i Gårslev Sognegård, da der var lokalrådsmøde efterfulgt af politisk topmøde. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Erhverv

Her er regningen: Vejles største boligforening måtte betale over en halv million kroner til lokal elektriker

Annonce