Annonce
Vejle

Venstre-politiker med ny kritik af DGI Huset: 'Det ligner et tag-selv-bord'

DGI Huset har gode ramme til afvikling af svømmemesterskaber. Men det koster stigende tilskud fra kommunen til leje af dens eget hus, og det vækker kritik. Arkivfoto: Privatfoto
Selv om timeprisen er uændret, stiger udgiften for leje af DGI Huset, når der afvikles svømmemesterskaber. Det vækker politisk kritik.

Vejle: Diskussionen om DGI Huset Vejles økonomi får ny næring. I sidste uge kom det frem, at det store idrætskompleks kom ud af 2018 med underskud, selv om der er flere aktive gæster end nogensinde - og nu retter byrådsmedlem Per Olesen (V) kritik af husets betalingspolitik.

Konkret er Per Olesen (V) harm over de støt stigende priser for leje af DGI Huset i forbindelse med de svømmemesterskaber, som Vejle Svømmeklub står som arrangør af.

- Normalt ville jeg stemme ja, og det har jeg også gjort tidligere, når svømmeklubben søgte tilskud til mesterskaber. Men vi har bygget en svømmehal til 80 millioner kroner, og jeg synes, den stigende lejeudgift er tæt på et tag-selv-bord, siger Per Olesen.

Han har noteret sig, at udgiften til at leje DGI Huset til mesterskaberne er steget 53 procent på mindre end et år.

Ud af den samlede udgift til stævnet på 335.000 kroner går 210.000 kroner til leje af lokalerne. For mindre end et år siden var samme udgift med moms 137.500 kroner.

Annonce

Normalt ville jeg stemme ja, og det har jeg også gjort tidligere, når svømmeklubben søgte tilskud til mesterskaber. Men Vi har bygget en svømmehal til 80 millioner kroner, og jeg synes, den stigende lejeudgift er tæt på et tag-selv-bord.

Per Olesen (V), byrådsmedlem

Går videre med sagen

- Det er superfedt, at vi får mesterskaber hertil. Og det er synd for klubben, at den kommer i klemme i denne sag. Jeg vil stille et ændringsforslag til økonomiudvalget, som går på, at kommunen giver tilskud til lyd og lys og derudover dækker det driftstab, som DGI Huset lider, fordi hallen er lukket for almindelige svømmere i de dage, mesterskabet varer, siger Per Olesen.

Per Olesen var alene om at stemme imod ansøgningen, da den var til foreløbig behandling i kultur- og fritidsudvalget under Vejle Byråd. Men udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) kan godt forstå modstanden og det principielle indhold i sagen.

- Udvalget synes, det er blevet meget dyrt, at man skal give 210.000 kroner for at leje "sit eget hus". der er også en bekymring over, at mesterskabet lukker ned for almindelig svømning, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han understreger, at det her ikke er en kritik mod svømmeklubben men handler om aftalen - eller ifølge Per Olesen den manglende aftale - mellem Vejle Kommune og DGI Huset om dette punkt.

- Vi har ikke været uenige om svømmestævnerne, bemærker Dan Arnløv Jørgensen.

Samme pris pr. time

Ifølge DGI Husets direktør, Roland Christiansen, er prisen for leje af DGI Huset ikke steget.

- Hvis du køber tre liter letmælk, er der én pris. Hvis du køber fem liter, er der en anden pris. Det samme her. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvor længe det enkelte stævne varer. Prisen for de timer, der er aktivitet, er den samme. Det tidligere stævne varede tre dage. Denne gang er det fire en halv dag, siger han.

Samme pris - men dyrere

Kultur- og idrætsudvalget behandlede på det seneste møde en ansøgning fra Vejle Svømmeklub om støtte til mesterskaber senere i år.

I den forbindelse er der oplyst følgende tal for leje af DGI Huset:

  • 2018: DM november 137.500 kr.
  • 2019: Vestdanske langbanemesterskaber 140.000 kr.
  • 2019: Nordiske juniormesterskaber 140.000 kr.
  • 2019: DM junior kortbane 210.000 kr.

DGI Huset koster

Vejle Kommune har i øjeblikket en undersøgelse i gang af DGI Huset, der skal danne grundlag for en politisk beslutning om eventuelle justeringer i strategiplanen for huset. Her er regnskabsresultaterne for de seneste fem regnskaber:

2014: Underskud 1.222.277 kroner

2015: Overskud 305.886 kroner

2016: Overskud 233.968 kroner

2017: Overskud 1.072.896 kroner

2018: Underskud 469.150 kroner

DIG Huset har et mål om et årligt overskud på mellem 1 og 2 millioner kroner, som skal bruges til vedligeholdelse og forbedringer af bygningerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Billund

Salmekoncert i Grindsted Kirke

Annonce