Annonce
Vejle

Venstre-politiker om hjemmeplejesagen: De utilfredse skal holde op med at fodre avisen

Seniorudvalgsmedlem Niels Clemmensen (V) mener, at sagen kører, fordi de utilfredse medarbejdere "fodrer avisen":  - Det, håber jeg, vil stoppe nu, så de tilbageværende medarbejdere og borgerne kan få ro og vished for, at tingene kører igen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Vejle Byråds seniorudvalg fik torsdag en orientering om personaleflugten i hjemmeplejens Distrikt Vest 2. Venstre-folkene i udvalget er fortrøstningsfulde, mens SF ikke ønskede at tage orienteringen til efterretning.

Vejle: Torsdag morgen blev der på et lukket, ekstraordinært møde i seniorudvalget orienteret om situationen i hjemmeplejens Distrikt Vest 2, som i denne uge har fået en del opmærksomhed.

Det skyldes uro og personaleflugt fra medarbejdergruppen, hvor flere peger på et dårligt arbejdsmiljø, siden en ny leder tog over i april.

Vejle Kommunes velfærdsforvaltning har oplyst til avisen, at situationen kan forklares i den forandringsproces, som er blevet sat i gang i forbindelse med den nye leders ankomst.

Annonce

- Jeg synes, jeg fik en god forklaring på problemet, og jeg har tillid til, at vi er på rette spor, siger Niels Clemmensen (V) efter mødet.

Han påpeger, at der nu skal arbejdsro til.

- Men hvis de medarbejdere, som har sagt op, bliver ved med at dyrke problemet, som var, samt fodre avisen, så kan de og I jo køre sagen videre, siger Venstre-manden til Vejle Amts Folkeblad.

Han fortsætter:

- Det, håber jeg, vil stoppe nu, så de tilbageværende medarbejdere og borgerne kan få ro og vished for, at tingene kører igen.

Kun få klager

Peder Hummelmose (V) føler også, at han har fået svar på sine spørgsmål i forbindelse med sagen og noterer sig, at underskuddet af personale ikke er gået ud over borgerne.

Der er personaleflugt fra hjemmeplejen i Distrikt Vest 2. Foto: Mette Mørk

- Jeg fik oplyst, at alle har haft de besøg, de skulle. Dog har der været et par klager, men det er der jo altid, siger han.

Han oplyser videre, at han har understreget over for forvaltningen, at han en anden gang vil orienteres tidligere, når der er problemer.


Dialog er vejen frem, og jeg synes derfor, at det er nødvendigt med en snak ansigt til ansigt.

Gitte Frederiksen, Venstre


Det samme har Hummelmoses Venstre-kollega, Gitte Frederiksen. Hun sætter også pris på den orientering, hun har fået om sagen, og foreslår, at seniorudvalgsformanden hurtigst muligt indkalder til et dialogmøde med medarbejdere og ledelse i Distrikt Vest 2.

- Dialog er vejen frem, og jeg synes derfor, at det er nødvendigt med en snak ansigt til ansigt. Jeg deltager gerne selv, siger hun.

Annonce

SF og S vil have åbenhed

Morten Kristensen (SF) fortæller, at han noterede sig orienteringen fra formanden, men at han ikke ønskede at tage den til efterretning.


Hvis de medarbejdere, som har sagt op, bliver ved med at dyrke problemet, som var, samt fodre avisen, så kan de og I jo køre sagen videre. Det, håber jeg, vil stoppe nu.

Niels Clemmensen, Venstre


Han forventer, at sagen igen kommer på dagsordenen ved det næstkommende møde i udvalget, og det, mener han, bør være som et åbent punkt.

- Det har jeg anmodet om, fortæller han.

Også Azra Hasanbegovic går ind for åbenhed - og ikke mindst tydelighed:

- Jeg er af den opfattelse, at vi skal være transparente i vores arbejde med borgere, uanset om de er embedsmænd eller politikere. Vi må kommunikere på sådan en vis, at det ikke er plads til fortolkninger og misforståelse for at undgå situationer med stress, pres og dårligt arbejdsmiljø.

Udvalgsmedlem Dan Skjerning henviser til sin partikollega Martin Sikærs udtalelser i sagen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: VB vinder 3-1 efter straffesparkskonkurrence

Sport

VB videre i overtidsdrama: Sousa blev helten i 3-1 sejren over AC Horsens

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce