Annonce
112

Venstre forventer, det bliver et nyt centrum: Vi skal komme rigtigt fra start

Der skal laves en helhedsplan over området mellem Børkop og Brejning. Arkivoto: Morten Pape
Området mellem Børkop og Brejning er i hastig forandring, og Gauerslund bliver områdets nye midte. Derfor lægger Venstre op til, at der skal laves en ny helhedsplan, som kigger på området i sammenhæng.

Gauerslund: Helikopteren skal, i overført betydning, sendes i luften, og den skal så højt op, at der kan dannes det helt rigtige overblik over Gauerslundområdet.

For der skal ske så store ting i området, at tingene skal hænge sammen fra en start. Alt andet vil ikke give mening. Det forklarer Peder Hummelmose (V).

- Det er vigtigt, at vi får lavet de rigtige løsninger nu, for senere er det for sent. Der skal bygges så mange ting. Der skal udstykkes til et helt ny bydel, der skal bygges nyt plejecenter, idrætsanlægget skal udvides, siger Peder Hummelmose.

Fælleshåbsskolen ligger også i området, og her skal der måske også ske noget nyt.

- Vi i Venstre er åbne for at se på, om indskolingen til Fælleshåbsskolen skal flyttes fra Andkær til Gauerslund, så det hele samles. Det betyder ikke, at vi vil glemme Andkær. Der kan vi finde andre løsninger, men når der nu skal bygges huse i Gauerslund, lyder det mest logisk, at børnene samles i Gauerslund. Det er et område, vi skal have debatteret politisk, siger han.

Der er mange muligheder, men hvilken er den rigtige?

Peder Hummelmose (V)

Flytte en vej?

Så jo, der kommer til at ske meget på det forholdsvis lille område, der skiller Brejning, Børkop og landsbyen Gauerslund.

En af de ting, Peder Hummelmose ønsker at se nærmere på, er infrastrukturen. Det skal tænkes fornuftigt ind fra start.

- Der er mange muligheder, men hvilken er den rigtige? Det er det, vi synes skal undersøges nærmere, inden det hele for alvor går i gang, siger han.

Han nævner blandt andet muligheden for at flytte Fælleshåbsvej. En del af den i hvert fald.

- Fra 1. september overtager kommunen gården overfor hallens parkeringsplads, og skulle man eksempelvis flytte vejen, så den går ind på den nuværende gårdsplads, kan der laves en rundkørsel rundt om det store træ, som står der. Det vil give mere plads til at udvide parkeringsområdet, som i den grad trænger til at blive opdateret. Der er mangel på parkeringspladser. Men om det lige er den rette løsning, og om det overhovedet er muligt, ja, det skal undersøges først. Ligesom andre ting. Eksempelvis med en vej til Toftum bag om idrætsanlægget. Der er mange mulige løsninger, så lad os få dem undersøgt ordentligt fra start, lyder opfordringen fra Venstre og Peder Hummelmose.

Arbejde sammen

Peder Hummelmose henviser til, at der i forvejen er lavet en helhedsplan for området, men den kigger på boligudviklingen, mens den ikke tager ikke livtag med infrastrukturen.

Og en ting er sikker. Gauerslunds fremtid berører mange grene af kommunens politiske udvalg og forvaltninger.

- Vi skal kunne arbejde sammen til alles fordel. Med et godt forarbejde kan vi nå endnu længere sammen, så lad os bruge penge og tid på at komme endnu højre op og se helheden, siger Peder Hummelmose.

Denne illustration har Vejle Kommune tidligere fået lavet, og den viser, hvordan Gauerslund kan komme til at se ud. Men det kommende - skal vi kalde det centrum? - består indtil videre af mange små brudstykker, og Venstre ønsker at få skabt et bedre overblik over, hvad der skal ske i Gauerslund. Illustration: Vejle Kommune
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce