Annonce
Egtved

Venstres greb om Egtved-egnen blev endnu stærkere: Ved tre valgsteder slugte partiet over halvdelen af stemmerne

Thyge Havgaard Bjerring er rigtig godt tilfreds med valgresultatet og ikke mindst partiets fremgang i Egtved-området, hvor han bor. Foto: Mette Mørk
Venstre havde et godt valgt på Egtved-egnen, der i forvejen er repræsenteret med tre V-medlemmer i byrådet. Ved alle syv valgsteder gik partiet frem - flere steder markant.

Egtved: Der må umiddelbart være stor tilfredshed med valgresultatet hos de tre Venstre-politikere på Egtved-egnen Lars Schmidt, Gitte Frederiksen og Thyge Havgaard Bjerring. Ikke blot lykkedes det deres parti at sikre den siddende borgmester Jens Ejner Christensen (V) fire år mere på posten, men på de tre politikeres hjemmebaner har partiet haft et godt valg.

Ved alle syv valgsteder i det område, der engang udgjorde Egtved Kommune, er partiet gået frem. Også selvom området i forvejen var Venstre-land. Den største fremgang fik partiet ved valgstedet i Vandel, hvor Venstre gik fra 36,4 procent af stemmerne til 51,2 procent. Dermed har mere end hver anden borger i Vandel/Randbøl-området stemt på  partiet.

Også i Bredsten og Nørup er mere end halvdelen af stemmerne gået til Venstre med henholdsvis 52,5 og 53,2 procent.

Annonce

Det glæder Thyge Havgaard Bjerring, der har en stærk tilknytning til netop "Firehøjeland".  Han er opvokset i Randbøldal og boede på egnen, indtil han i 2005 flyttede til Mejsling.

- Vi har haft et godt valg. Men jeg synes også, vi har gjort det godt under valgkampen, lød den umiddelbare reaktion fra V-politikeren kort efter, valgresultatet forelå.

For Konservative har det også været et godt valg i Vejle Kommune, og partiet har sikret sig tre mandater. På Egtved-egnen er partiet gået frem på alle syv valgsteder. Partiets kandidat fra Egtved, Henrik Sandholm, håber derfor at sikre sig én af de tre konservative pladser i det nyvalgte byråd.

S og DF mistede stemmer

Ved fire af de syv valgsteder måtte Socialdemokratiet til gengæld vinke farvel til stemmer. Værst gik det i Egtved, hvor partiet faldt fra cirka hver tredje stemme, 32,8 procent, til mindre end hver fjerde, nemlig 23,6 procent.

Partiet gik generelt tilbage, men i Egtved skyldes en del af tilbagegangen måske, at Søren Peschardt (S) siden sidste valg er flyttet fra Egtved.

Selvom han stadig har en stærk tilknytning til området, kan det godt have betydning for nogle vælgere, at han er flyttet til Vejle.

I Bredsten må Svend Erik Nielsen sande, at Dansk Folkeparti har haft et skidt valg. Partiet bliver reduceret med to mandater og må i den kommende byrådsperiode nøjes med et enkelt mandat. Derfor bliver det et spørgsmål, om det bliver ham eller partifællen Kenneth Fredslund, der skal repræsentere partiet i byrådet, idet Dansk Folkepartis nuværende tredje medlem Karl Erik Lund ikke genopstiller og dermed er ude af kabalen.

Hvem, der ender med pladsen i byrådet, afhænger af de personlige stemmetal, som forventes optalt onsdag eftermiddag.

Annonce

Intet mandat til LA-spids

Et godt valg har det heller ikke været for Liberal Alliance, der ikke sikrede sig nogen mandater til byrådet. Dermed kommer spidskandidaten Sten Byriel fra Egtved altså ikke i byrådet.

- Jeg er da pisse-ærgerlig over det lige nu, men det er jo den barske realitet, lød det fra Sten Byriel kort efter midnat, hvor resultatet blev kendt.

Han er selv godt tilfreds med den valgkamp, partiet har ført, men det har altså ikke været nok til at sikre partiet pladser i byrådet. Men selvom han var skuffet på valgnatten, var han også klar til at gøre et nyt forsøg ved næste valg om fire år.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Alarm 112

Kaffekup kiksede: To fedladne mænd jages: - Det kunne være far og søn

Annonce