Annonce
Erhverv

Verdens største producent af røget ørredfilet vil være endnu større

Den nye direktør Søren Gabrielsen (tv.) og Danforel-ejer Erik Dalgaard Hansen er klar til et parløb, så verdens største producent af røgede ørredfileter kan blive endnu større. Foto: Carsten B. Grubach
Danforel styrket efter aktiesalg og ansættelse af ny direktør.
Annonce

GRINDSTED: Da den ene gav op, kom den anden til. Og man må konstatere, at Danforel A/S har formået at udviklet sig eksplosivt, siden virksomheden for 10 år siden flyttede ind Danish Crowns tidligere bygninger på Slagterivej i Grindsted.

I dag forædler Danforel sine egne råvarer fra i alt seks anlæg i Jylland, og positionen som verdens førende i branchen styrkes efter, at ejeren Erik Dalgaard Hansen har solgt 51 procent af sine aktier til den schweiziske kapitalfond Piscai AG, der har domicil i Zürich, og ansat en ny direktør, der skal afløse ham i hovedsædet i Grindsted, hvor 120 af de 140 ansatte er beskæftiget.

- Jeg har været virksomheden i 20 år, og der skulle en kapitaltilførsel til, hvis vi skulle udvikle os mere, siger Erik Dalgaard Hansen, der i en alder af 66 år stadig har mod på arbejde med den udvikling, han har stået for gennem årene.

- Vi mangler fisk og har derfor også taget aquakultur-delen ind. Vi tager rent vand ind, og vi leder rent vand ud. Vi tilfører foder, vi selv har lavet opskriften på, så vi ved, hvad vi forurener med. Fiskeekskrementerne bliver brugt til biogas, så der er tale om en minimal forurening af fosfor og kvælstof, og vi bruger alle dele af fisken, forklarer Erik Dalgaard Hansen og fortsætter:

- Vi bruger 40 procent af hver ørred til fileter, de resterende 60 procent bruges til fiskeolie og protein af høj kvalitet. Vi er de eneste inden for fødevarebranchen, der er så miljøvenlige, fordi vi kan udnytte alt.

Danforel A/S

Seks dambrug leverer ørreder til Danforel i fabrikken i Grindsted. De ligger i Sig, Ejstrupholm, Barde, Nørre Vium, Råsted ved Holstebro og i hovedsædet i Grindsted.
De fem dambrug/akvakulturfarme ligger inden for cirka en times kørsel fra fabrikken. Det minimerer transport- og CO2-emissionerne, og de friske fisk har dermed den bedste kvalitet.
Danforel kan dagligt producere op til 120.000 forbrugerpakker på de 15.000 kvadratmeter fabriksarealer i Grindsted, Danmark. Størstedelen kommer fra egne dambrug.
Alle fisk er ASC-certificerede til ansvarligt landbrug.
Annonce

Miljø frem for alt

Netop den miljøvenlige produktion var det, der triggede den nye direktør, så han sagde ja til jobbet.

- Det, at man bruger hele fisken, og at man hele tiden tænker på miljøet, tiltrak mig. Tænk på alt det plastik, der er i havene. Her har man styr på tingene lige fra ægget til det færdige produkt, som er af høj kvalitet. Det kan jeg godt lide, siger Søren Gabrielsen.

- Og så giver det værdi, at man har renset vandet, når man leder det ud. Bæredygtighed er alfa og omega, tilføjer direktøren.

Han er 54 år, begyndte i sit nye job 1.december og har senest haft en stilling som produktionsdirektør i laksefirmaet Nordlax i Outrup ved Varde. Søren Gabrielsen er uddannet som levnedsmiddeltekniker og har haft lederjob i 25 år.

Annonce

Blind vej åbner sig

- Vi startede jo med at producere røgede ørredfileter på 125 gram og har siden udvidet konceptet. Vi har gennemgået en megastor udvikling. Vi holder momentum, og kanonen er nu ved at være ladt med den nye kapital, så vi kan komme videre, og det skal Søren være med til, siger Erik Dalgaard Hansen, der blandt andet ser muligheder for udvidelse af helsekostdelen med fiskeolien.

Han har gennem årene opkøbt flere dambrug for at følge med efterspørgslen på ørredprodukterne, der for 97 procents vedkommende eksporteres til lande som Tyskland, Schweiz, Holland, Belgien og Frankrig. Han har en god følelse efter aktiesalget til den schweiziske fond.

- Det var lige som, når man er cyklet ind på en blind vej, og så åbner den sig igen, så man kan komme videre. Nu kan vi investere i opdrætsanlæg og andre projekter her på fabrikken, hvor vi har plads nok, siger den afgåede direktør, der ikke har tænkt sig at læne sig tilbage med sine aktier på 49 procent.

- Det gør man ikke, når der også er ens hobby, pointerer han og fastslår dermed, at han er klar til at bidrage til den fortsatte udvikling af verdens største producent af røgede ørredfileter.

Søren Gabrielsen, der 1. december tilrådte som direktør i Danforel, er udlært levnedsmiddeltekniker og har 25 års erfaring som leder. Foto: Carsten B. Grubach
Verdens største procent af røget ørredfilet i Grindsted vil vækste yderligere efter salget til den schweiziske kapitalfond. Arkivfoto: Joan Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce