Annonce
Kultur

Verdensballetten danser med Jellinghøjene

Søndag 2. august 2020 kan man opleve Verdensballetten med Jellingmonumenterne som historisk kulisse. Arkivfoto: Annett Bruhn
Søndag 2. august 2020 danser Verdensballetten for første gang med Jellinghøjene som unik historisk kulisse.
Annonce

Jelling: Vejle Musikteater får for første gang Verdensballetten til Vejle Kommune med en helt unik række af de største internationale stjerner fra ballettens verden, lyder det i en pressemeddelelse fra Vejle Musikteater.

Det sker søndag 2. august 2020 ved Sydhøjen i Jelling.

For 13. år i træk præsenterer Verdensballetten en række af de største internationale stjerner fra ballettens verden på historiske steder i Danmark, og det er således første gang i Vejle Kommune, som har valgt, at det skal foregå i de historiske rammer i Jellings monumentområde.

Verdensballetten

Verdensballetten inviterer i 2020 for 13. år i træk til ballet i Verdensklasse med nogle af verdens bedste balletdansere fra kompagnier som Royal Ballet fra London, Staatsballett Berlin og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg. Danske operasangere og internationalt anerkendte klassiske musikere vil optræde som solister samt akkompagnere danserne på scenen.

Forestillingen ledes af tenor og konferencier Jens-Christian Wandt, som på en uhøjtidelig og lun facon præsenterer en forestilling for både balletkendere og nybegyndere.

Alle forestillinger spilles på særligt udvalgte historiske områder i Danmark.

I 2020 er det: Jellinghøjene, Hindsgavl, Sølyst, Sild, Schackenborg Slot, Mællerup Gods, Skagen, Ribe Museum, Agger og Fængslet.

Annonce

Stolt musikteaterdirektør

Vejle Musikteaters direktør, Mette Kier, udtaler:

- Jeg er både stolt og glad for, at det er lykkedes Vejle Musikteater at få Verdensballetten til vores område. Det er ballet i den absolutte verdensklasse. Vi håber, at vi her har startet en tradition, som publikum vil bakke op omkring i mange år fremover. Projektet er blevet til i godt samarbejde med myndigheder og lokale ildsjæle.

Netop nu er Verdensballettens kunstneriske leder, Jens-Christian Wandt, ved at samle det kunstneriske hold. Det bliver med spændende nyheder, men også med gode gamle kendinge fra de forrige år.

- Det er en stor glæde at kunne præsentere hele ti forestillinger og historiske steder med Verdensballetten i sommeren 2020 - og heriblandt bringes de historiske høje i Jelling til listen. For os er det vigtigt, at kunst og rammer går op i en højere enhed og det er jeg sikker på, at det vil det gøre igen i 2020 - ikke mindst, når rammerne både er historiske og kulturelle, siger Jens-Christian Wandt.

Billetsalget er netop startet på vejlemusikteater.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce