Annonce
Vejle

Verdensholdet udsætter show i Vejle til 2021: Aspiranterne må begynde forfra

21-årige Freja Smedegaard var en af tre vejlensere, som skulle have deltaget i den sidste udtagelse til årets DGI Verdensholdet. Men alle holdets planer, der inkluderer træningslejr og verdensturné, er udskudt grundet coronatruslen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Da forsamlinger over 10 personer og indendørsidræt forsat er bandlyst frem til efter sommerferien, bliver DGI Verdensholdets danmarks- og verdensturné udsat til 2021. 21-årig gymnast fra Vejle regner med at stille op igen næste gang, der igen er udtagelse.
Annonce

Vejle: Det 13. DGI Verdenshold skulle have optrådt i DGI Huset i Vejle søndag 20. september, som led i holdets danmarksturné 2020-2021, der består af 34 shows.

Men nu har folkene bag valgt at aflyse både årets sidste udtagelse, træningslejr, danmarksturné og verdensturné, der strækker sig over mere end 20 lande – heriblandt Australien, Sydkorea, Brasilien, USA og Kenya. Alt sammen er aflyst grundet coronatruslen.

Den sidste udtagelse, der oprindeligt skulle gennemføres i Vejle i påsken, var efter to udskydelser i stedet sat til at finde sted 20.-24. maj. Her skulle de resterende 58 gymnaster skilles og blive til et 28-mand stort og nyt DGI Verdenshold.

Men sådan blev det ikke, da forsamlinger på mere en 10 personer og indendørsidræt er forbudt helt frem til efter sommerferien efter regeringens udmelding torsdag 7. maj.

Det betyder, at 21-årige Freja Smedegaard, som var én af tre tilbageværende aspiranter fra Vejle blandt de 58, ikke kommer med på DGI Verdensholdet i år.

- Jeg har det fint med udsættelsen, da det højst sandsynligt ville være en rejse præget af en lukket verden. Det er dejligt med en afklaring, så vi som aspiranter ikke længere skal gå i uvished. Jeg regner med at stille op igen næste gang, fortæller Freja Smedegaard.

- Verdensholdet består og lever af frivillige kræfter. Når vi rejser rundt i verden, bor vi derfor i private hjem, hvilket vil være uansvarligt under coronakrisen. Også vores samarbejdspartnere har anbefalet, at vi ikke rejser ind i landene.

Lene Hemmsen

Annonce

Verdenshold findes i 2021

Verdensholdets træningslejr skulle have taget fart fra 28. juni, hvor showet skulle sammensættes og holdånden styrkes.

Men grundet aflysningen slukkes nogle store drømme for de gymnaster, der havde lagt planer og set frem til at komme med i sæsonen 2020-2021.

- Det er ikke til at sige, om de samme 58 aspiranter, som kom længst i år, også vil deltage i udtagelsen næste år. Mange studerer, andre mister måske lysten til at rejse, eller også er fysikken ikke længere tilstrækkelig. Uanset hvad, er vi tvunget til at begynde forfra med at finde et nyt Verdenshold til næste år, fortæller Lene Hemmsen, der er Projekt Manager på DGI Verdensholdet.

Administrationen bag DGI Verdensholdet har blandt andet haft kontakt med udenlandske ambassadører og Udenrigsministeriet, og sammen har de fundet frem til, at verdensturnéen udsættes et år ind i fremtiden, grundet coronapandemien.

DGI´s hovedbestyrelse har vist opbakning til beslutningen.

- Verdensholdet består og lever af frivillige kræfter. Når vi rejser rundt i verden, bor vi derfor i private hjem, hvilket vil være uansvarligt under coronakrisen. Også vores samarbejdspartnere har anbefalet, at vi ikke rejser ind i landene, siger Lene Hemmsen.

DGI Verdensholdet

  • DGI Verdensholdets første verdensturné var i 1994, men traditionen med at rejse med gymnastik startede i 1930'erne.
  • DGI Verdensholdet tæller 28 udvalgte gymnaster i alderen 20-28 år. Alle gymnaster skal gennemføre to udtagelser, der både tester gymnastisk kunnen og personlighed.
  • Turnéen for DGI Verdensholdet, som nu er aflyst grundet corona, består af 150 shows og 200 workshops i 20 lande, blandt andet i Afrika, Sydkorea, Australien, Costa Rica, Sydamerika, USA og Tyskland.
  • DGI Verdensholdet skulle efter planen have sluttet af på Landsstævnet i Svendborg i sommeren 2021.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce