Annonce
Jelling

Verdenskendt computerspil har premiere i Jelling

I det nye Assasssin’s Creed Valhalla lægger de to danske skuespillere Cecilie Stenspil og Magnus Bruun stemmer til hovedpersonen Eivor, alt efter om man vælger at spille med den kvindelige eller mandlige udgave af figuren. Screenshot: Ubisoft
Jellingstenen får fornemt besøg, når et af verdens mest succesfulde computerspil Assassin’s Creed springer ind i vikingernes verden.

Jelling: Assassin’s Creed er en serie af computerspil, som er blandt de mest kendte i verden. Snart kan udvikleren og spilgiganten, franske Ubisoft, præsentere endnu et spil i Assassin’s Creed-serien.

Det sker med spillet Assassin’s Creed Valhalla, der har verdenspremiere tirsdag 10. november og blandt andet skal lanceres i Kongernes Jelling.

Spilgiganten Ubisoft står bag action-adventure-spillet Assassin's Creed Valhalla, som finder sted i vikingetiden. Screenshot: Ubisoft

- De oprindelige planer om en større event i Jelling er bremset af Covid-19 og de restriktioner, der følger med. Men for de heldige bliver der alligevel en enestående mulighed for at prøve spillet. Det sker endda på den nye Xbox spilkonsol, der også lanceres denne dag, fortæller Kongernes Jelling i en pressemeddelelse.

Annonce

Assassin’s Creed Valhalla er historisk fiktion og finder sted i vikingetiden i 800-tallet. I spillet er man med vikingerne på erobringstogter fra Norge til England.

- Kongernes Jelling er en del af Nationalmuseet, og man er fuldstændig klar over, at handling, våbnenes udseende, tøj og andre elementer kun er inspireret af historiske fakta. For Kongernes Jelling er det dog vigtigt at få nye grupper i tale, og når først interessen for vikinger er vakt, så skal vi nok være parate med den virkelige historie. Den er mindst lige så spændende, lyder det fra museet.

Assassin’s Creed er solgt i 140 millioner eksemplarer gennem tiderne og har mere end 95 millioner unikke spillere i hele verden.


For Kongernes Jelling er det dog vigtigt at få nye grupper i tale, og når først interessen for vikinger er vakt, så skal vi nok være parate med den virkelige historie. Den er mindst lige så spændende.

Kongernes Jelling
Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce