Annonce
Erhverv

Vestbyen i Vejle: Beboerne har bidraget med billeder, ord og samtaler, og det er mere end en udstilling

Udstillingen "Vores Kvarter" viser med fortællinger og billeder stemninger fra Vestbyen i Vejle. PR-foto
Gadeudstillingen "Vores Kvarter" viser beboernes egne billeder og beskrivelser af Spinderikvarteret i Vestbyen. Beboerne vil med udstillingen gerne have andre til at tage på byvandring i det historiske kvarter.

Vejle: Selv om der er en verden til forskel på sangen "Bliv væk fra vores Kvarter" og udstillingen "Vores Kvarter", handler det om det sammen: Mennesker, der holder af hver deres kvarter.

Førstnævnte blev sunget af Peter Belli tilbage i 1970, og handlede om at politikerne skulle holde fingrene fra et boligområde, sidstnævnte handler om beboerne i Vestbyen i Vejle, der gerne vil fortælle om deres boligområde.

Med en gadeudstilling, "Vores Kvarter", som  viser beboernes egne billeder og beskrivelser af Spinderikvarteret i Vestbyen, vil beboerne gerne have andre til at tage på byvandring i det historiske kvarter: Måske opdager de fremmede et hemmeligt sted eller får øje på en særlig bygning, som betyder noget for beboerne.

Annonce

Gadeudstillingen kan ses frem til midten af august.

Vestbydreng og -pige

Hvordan oplever du at bo i kvarteret omkring Spinderihallerne? Hvor mødes du med andre? Hvad gør kvarteret til noget særligt for dig?

Det var nogle af de spørgsmål 37 beboere fra kvarteret omkring Spinderihallerne har været med til at give svar på. I løbet af maj var beboerne med til workshop og byvandring som en del af projektet "Vores Kvarter".

Projektet undersøger blandt andet, hvordan beboerne oplever at bo i kvarteret. Beboerne har bidraget med billeder, ord og samtaler, og gadeudstilling viser nogle af beboernes bidrag.

Det hele er blevet til i et samarbejde mellem Realdania, Vejle Kommune,Vejle Museerne og Urbanistas. Projektet er desuden blevet støttet af Vestbyens Lokalråd.

Vores Kvarter

Det er forskellige beboere fra kvarteret, som har deltaget i projektet. Der har været fokus på at få en bred repræsentation af beboere. Derfor har der været sammensat workshopgrupper af beboere, som afspejler kvarterets forskellige gader, aldersgrupper og boligtyper.

Med projektet "Vores Kvarter" undersøges, hvordan det er at bo i et særligt kulturmiljø i dag. Vejle Kommune ønsker at bevare og udvikle Vestbyens særlige historie og arkitektur. Og gøre det sammen med beboerne.

Realdania har indgået et samarbejde med Vejle og to andre kommuner om af gennemføre pilotprojekter, der skal udvikle nye metoder og processer til styrke forståelse af beboernes relation og holdning til bevaringsværdier og fremtidig udvikling af områder med arkitektoniske og kulturhistoriske værdier.


Kvarteret omkring Spinderihallerne har tydeligvis nogle af disse kvaliteter.

Thomas Brogren, projektchef hos Realdania


- Kvarteret omkring Spinderihallerne har tydeligvis nogle af disse kvaliteter. Indsatsen har vi valgt at kalde ”Vores Kvarter” fordi det er målet at styrke fællesskaber og identitet i områderne, ved at engagere beboerne i bygningskultur, som en vigtig og bæredygtig ramme om hverdagslivet.

- Med udstillingen håber vi at blive klogere på, hvordan beboerne opfatter områdets kvaliteter. Udstillingen viser nogle af resultaterne og lægger op til dialog om hvordan områdets kvaliteter kan fastholdes og måske endda styrkes i takt med at området løbende udvikles, forklarer Thomas Brogren, Projektchef, Realdania.

Og lukker man øjnene et øjeblik, kan man næsten høre Peter Bellis sang fra 1970: Om et kvarter som Vestbyen i Vejle....

https://modules.wearehearken.eu/vejle-amts-folkeblad/embed/5231.js
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Vejle Boldklub

VB-anfører om pakket stadion: Jeg får kuldegysninger af at tænke på det

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Sport

Johanne Svendsen vandt Vejles turnering

Annonce