Annonce
Billund

Vesti om sin første sejr i F3: - Den største fornemmelse af alle

Frederik Vestil hentede en suveræn 1. plads i lørdagens formel 3-løb på Red Bull Ring i Østrig. Foto: Prema Powerteam
- Den pole position glemmer jeg vist aldrig! Vi fik rødt flag flere gange pga uheld på banen, og vi måtte alle holde og vente i pitten i stegende hede med en banetemperatur på omkring de 50 grader, fortæller Frederik Vesti om weekendens løb.

Filskov/Østrig: Vesti vinder på Red Bull Ring!

Sådan lød overskriften over det meste i landets aviser i weekenden, da racerkørertalentet Frederik Vesti, der er opvokset i Filskov, endnu engang manifesterede, at han er på den helt rigtige kurs med sin karriere.

Det skete i første løbsweekend i F3 for Vesti på østrigske Red Bull Ring.

Efter en vild fredag med tidstagning i silende regn og flere afbrydelser af løbet, endte det med at Frederik Vesti efter fremragende og cool kørsel på den regnvædede bane kunne gå ind til lørdagens løb fra pole position.

- Den pole position glemmer jeg vist aldrig! Vi fik rødt flag flere gange pga. uheld på banen, og vi måtte alle holde og vente i pitten i stegende hede med en banetemperatur på omkring de 50 grader. Det er klart, at det giver noget ekstra pres, når tiden begynder at løbe ud, og man ved, at det er sidste chance for at sætte en tid, lyder det med begejstring i stemmen fra Frederik Vesti, der tilføjer:

- Men jeg vidste bare, at der var endnu mere i min bil. På sidste omgang inden tiden udløb, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var pole. Det er noget, man bare ved, når alt spiller max. Men at høre det fra min ingeniør, gjorde mig bare så glad! Helt ubeskriveligt glad.

Annonce

Skærpede sanser og i fuld kontrol

Fra pole position lørdag havde Vesti fuld kontrol i et løb, der var mere end vådt. Så vådt, at løbsledelsen valgte at stoppe det på 14. omgang, hvorefter Frederik Vesti blev kåret som vinder.

- Jeg elskede det løb!  Det er klart, når løbet bremses af safetycar, at alle sanser skærpes, men hver gang løbet blev frigivet, lagde jeg mine konkurrenter mere og mere bag mig. Min første sejr i F3 nogensinde. Den største fornemmelse af alle, konstaterer unge Vesti med et cykelstyrbredt grin.


Min første sejr i F3 nogensinde. Den største fornemmelse af alle

Frederik Vesti


Det blev dog en sejr med med "begrænsninger". En løbssejr i første løb giver normalt 25 points, men Vesti måtte nøjes med de halve, da løbet sluttede før tid. Var der kørt blot 2 omgange mere, havde det været fuld points.

Det blev en regnfuld weekend for Frederik Vesti, der på fornemmeste vis kom fra Red Bull Ting med ens amlet 2. plads i bagagen. Foto: Prema Powerteam

Han rejser nu til Hungaroring, hvor 3. afdeling af F3 afvikles næste weekend. Denne gang med Vesti som 2'er i det samlede mesterskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved For abonnenter

Midlertidig lukning af populær vandresti vækker både ærgrelse og forståelse: - Jeg har helt droppet at gå 'populære' ruter

Annonce