Annonce
Ikast-Brande

Veteraner får en håndsrækning i det kommunale system

Tidligere udsendte soldater - veteraner - er der omkring 300 af i Ikast-Brande Kommune. De kan nu drage nytte af en særlig veterankontaktperson. Arkivfoto
Nu er der særlig hjælp at hente for hjemvendte soldater. Ikast-Brande Kommune har fået en veterankontaktperson.

Ikast/Brande: Hjemvendte soldater kan nu få en særlig rådgivning i Ikast-Brande Kommune. Kommunen har nemlig udpeget en veterankontaktperson, Nicolai Pedersen, som kan hjælpe veteraner med at navigere i det kommunale system.

- I vores område har vi omkring 300 veteraner. Vi har drøftet mulighederne for at yde støtte, og det har været et hjertebarn for mig, da jeg selv er veteran, siger Nicolai Pedersen. Han har mange års erfaring fra Forsvaret bag sig og arbejder nu til dagligt som beskæftigelsesvejleder for kommunen.

Nicolai Pedersen har selv været udsendt flere gange som soldat og været i krig i Irak og Afghanistan. En erfaring, han nu kan drage nytte af som kontaktperson:

- I det her system er det ofte nemmere for veteranerne, når de ved, at de sidder overfor en, der selv har kendskab til det at være udsendt - en "bror", der selv har været der, forklarer han.

Annonce
Nicolai Pedersen er beskæftigelsesvejleder og er nu udpeget som veterankontaktperson i Ikast-Brande Kommune. Foto: Ikast-Brande Kommune

Mange slags henvendelser

- Det kan være en meget bred vifte af henvendelser - lige fra enkle forespørgsler om hjælpemidler til folk, der har været så hårdt ramt, at de skal igennem et afklaringsforløb til flexjob. Andre føler, at de måske har buret sig for meget inde og har brug for kontakt til vores frivilligcenter, siger Nicolai Pedersen.

Han vil også drage nytte af veterancentrene, der har opsøgende enheder, der tager ud og hjælper folk.

Ikke mindst skal der også etableres samarbejde med erhvervslivet.

- Det her handler jo også om, at vi her har en flok mennesker med mange kvaliteter. Og jeg håber på, at vores erhvervsliv og vores virksomheder får øje på det og reagerer og vil være med til at etablere et samarbejde. Det vil være godt med kontakter, når jeg møder folk, der gerne vil prøve noget af. Mange veteraner er stabile folk, der vil gøre deres ypperste for at levere. Og selv om man har været i uniform, så er det ofte folk med gode uddannelser bag sig - for eksempel klejnsmede, flymekanikere og logistikfolk, fortæller Nicolai Pedersen.

Han kan kontaktes på telefon 2479 5183 og mail: veteran@ikast-brande.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce