Annonce
112

Vi bliver snydt som aldrig før

Maria Guldbrandt, 20 år, Barrit: Jeg har før købt varer på nettet, men jeg er lidt i tvivl om, om jeg er blevet snydt. Normalt foretrækker jeg at købe mine ting "in person", så når jeg køber noget på internettet, har jeg normalt 100 procent tillid til, at dem, jeg køber varen af, sender varen. Hvis jeg skulle tage nogle forholdsregler, så tror jeg, at jeg ville handle person til person.

Vejle: 71 procent! Så stor var stigningen i antallet vejlensere, der anmeldte databedrageri fra 2014 til 2017.

I tørre tal betyder det, at antallet af anmeldte sager af databedrageri i Vejle steg fra 290 til 750.

Databedrageri kan blandt andet betyde, at man bliver snydt i internethandler på hjemmesider som Den Blå Avis eller Facebook. Uanset om man bliver snydt af et firma eller en privat person, bør man melde det til politiet.

For at bliver klogere på vejlensernes forsigtighed, når de køber varer på internettet, tog vi i Bryggen for at spørge nogle tilfældige, om de nogensinde er blevet snydt i en handel, eller hvad de gør for at undgå at blive snydt.

Udover de fire heldige - og forsigtige - vejlensere, vi mødte, der aldrig var blevet snydt, mødte vi også én, som faktisk var blevet snydt. Men som ønskede at være anonym.

Han fortalte, at han havde købt en trøje til mere end 2000 kroner, som han aldrig havde modtaget. Da pengene var overført, kunne han pludselig heller ikke få fat i sælgeren.

Camilla Nedergaard, 24 år, Horsens: Når jeg køber varer på nettet, er jeg meget påpasselig med, hvem jeg køber af - især hvis det er af privatpersoner. Jeg undersøger personerne, for eksempel ved at tjekke deres Facebook-profiler og se om de har relationer, hvornår profilen er blevet oprettet, og så prøver jeg at holde en længere dialog med dem for at se, om det er en falsk konto. Og jeg køber ikke varer for over 1000 kroner af privatpersoner.
Simon Madsen, 27 år, Vejle: Jeg køber ikke særligt tit noget af privatpersoner, men jeg har selv solgt meget. Den metode, jeg selv bruger, er, at jeg får sendt halvdelen af pengene, og så sender jeg varen. Når varen er ankommet, får jeg resten af beløbet, og på den måde sikrer jeg, at jeg får mine penge, og kunden modtager sin vare.
Mads Nielsen, 21 år, Hedensted: Jeg handler ikke så tit fra folk på internettet, fordi jeg har hørt mange snakke om, at de er blevet snydt. Derfor er jeg meget skeptisk med at købe på nettet.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce