Annonce
Vejle

Vi er dygtige: Biblioteket øger åbningstiden

Afcoronafiseringen af samfundet skrider stille og roligt fremad. Nu vover biblioteket både at normalisere åbningstiden og at sende bogbussen ud. Dog må man ikke gå ind i bussen på grund af afstandskravene, så i stedet bliver markisen rullet ud over et aflevere og lånebord. Foto: Vejle Bibliotekerne
Efter kun et par dage har bibliotekerne fået smag for mere. Fra på mandag er åbningstiden skuet op til det normale. Også bogbussen kommer ud at køre.

Vejle Kommune: Vi er så dygtige, så nu får vi en præmie: Bibliotekerne i Vejle Kommune går over til normal åbningstid fra på mandag. Det er kun et par dage siden, biblioteket i Vejle forsigtigt åbnede dørene for første gang i to en halv måned.

Lånerne viser hensyn og holder corona-afstand, og det går godt med at få de mange tandhjul i bibliotekernes store maskineri til at køre igen, selv om reserveringerne stadig kan være lidt længere tid undervejs. Derfor åbner bibliotekerne i Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle fra næste uge for udlån og aflevering med normal betjent åbningstid. I alt holder de fem biblioteker åbent for - korte - besøg i 142 timer, oplyser biblioteket i en pressemeddelelse.

Det er endnu ikke tilladt at opholde sig på biblioteket for at læse avis, låne en pc osv, ligesom det selvbetjente bibliotek ikke er åbent. Så indtil videre er der kun åbent for en smuttur på biblioteket, mens personalet er på arbejde.

Bogbussen med udeservering

Fra næste uge ruller biblioteksbussen igen ud på sin rute. Selv om det kan tage lidt længere tid, bliver det igen muligt at bestille, hente og aflevere, bøger i biblioteksbussen. Dog gør hensynet til corona-afstand, at lånerne ikke må gå op i den snævre bus. I stedet bliver markisen rullet ud over et låne- og aflevere-bord foran døren.

Biblioteksbussen kører mandag til Nørup, Bredsten, Ågård, Ødsted og Jerlev. Tirsdag hedder ruten Vindinggård, Smidstrup, Brejning, Løget, Møllevangen og Højen. Onsdag skal køretøjet til Karlskov, Gadbjerg, Givskud, Thyregod, Vonge og Grejs. Torsdag rundes ugen af med en runde til Gulkrog, Østerbo, Nørremarken og Bredballe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce