Annonce
Vejle

Vi får 1000 p-pladser ekstra i Vejle: Byrådet vælger den store model

Der tegner sig et flertal i Vejle Byråd for at trække på kassebeholdningen for at bygge et nyt parkeringshus i Sjællandsgade på én gang i stedet for i to etaper. Det betyder 1000 ekstra p-pladser midt i Vejle. Pengene kommer ind over 18 år via p-afgifter. Stykprisen for p-pladserne er langt lavere ved byggeri i en omgang. Illustration: Vejle Kommune fra lokalplanen
Der er en overraskende stor prisforskel på, om man bygger det nye parkeringshus ved Sjællandsgade på en gang - eller ad to omgange.

Vejle: Borgerne i Vejle kan glæde sig til 1000 nye parkeringspladser i Sjællandsgade. Og de ekstra pladser kommer i ét hug.

Der er nemlig flertal i Vejle Byråd for at bygge et nyt parkeringshus i én proces. Tidligere lagde man-  for at holde sig inden for budgettet - op til at bygge et p-hus med først 400 pladser, og siden tilføje yderligere 600 parkeringspladser.

Men kort sagt: Det bliver alt for dyrt. Storkøb giver altid rabat. Eller som det er beskrevet i dagsordenen til økonomiudvalgets møde mandag:

Annonce

Fra 400 til 1000 pladser

"Antallet af pladser i parkeringshuset foreslås ændret med 600 pladser, så der samlet opføres 1000 pladser. Herved opnås mulighed for en lavere pris pr. p-plads og medfinansiering via parkeringsfondsindbetalinger. Merudgiften foreslås finansieret af kassen som et udlån, der tilbagebetales via parkeringsfondsmidler og driftsindtægter fra parkering. Dette er således i tråd med de økonomiske styringsprincipper. Der etableres et lukket kredsløb omkring projektet, og projektet forventes over cirka 18 år at have skabt indtægter svarende til udgifterne. Der søges en anlægsbevilling på 110,2 millioner kroner til anlæggelse af nyt parkeringshus med 1000 pladser og tillægsbevilling til rådighedsbeløb på 48,1 millioner kroner."


Licitationen viser, at de første 400 pladser koster 180.000 kroner pr. styk. Tilkøber man de 600 ekstra pladser i samme byggegang, fås de for en tredjedel af prisen - eller 60.000 kroner pr. styk.

Fra dagsordenteksten


Licitationen viser, at de første 400 pladser koster 180.000 kroner pr. styk. Tilkøber man de 600 ekstra pladser i samme byggegang, fås de for en tredjedel af prisen - eller 60.000 kroner pr. styk.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) siger, at det er en overraskende stor prisforskel, der er på at bygge i en eller to omgange.

- Og 1000 ekstra p-pladser i Vejle på én gang, det er nu alligevel noget, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Derfor bliver det billigere

Ud over stordriftsfordele ligger forklaringen på den betydelige prisforskel på pladspriserne i de relative store startomkostninger til vejbro, rotunder og arealerhvervelse, skriver forvaltningen i dagsordenteksten.


Det nye parkeringshus opføres på den grus-parkeringsplads ved Sjællandsgade, der her er markeret med gul cirkel. - Midt i billedet ses Posthusgrunden. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og EffektiviseringTegninger af projektet viser tanker om at forbinde parkeringshuset med stier på broer til banegård og gågade. Udgifter til den slags er ikke med i den aktuelle bevilling.

Annonce

To tog forbehold

Socialdemokratiet og SF tog forbehold i sagen.

Martin Sikær (S) siger:

- Vi vil godt lige have lov at drøfte det i gruppen. Men vi sagde også på mødet, at pilen da peger i positiv retning. Hvis det er godt købmandskab, så er vi klar.

Lone Myrhøj fra SF forklarer om forbeholdet fra sit parti:

- Vi vil hellere bruge penge og energi på noget andet. Man kunne lægge pengene over i den kollektive trafik. Det kan give nogle andre besparelser i form af mindre trafik, bedre plads og mindre behov for p-huse.

Annonce
Vejle For abonnenter

Peschardt er harm over splittelsen i Venstre: 'Forligspartierne får et alibi for at smide en motorvej midt i vores enestående natur'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Alarm 112

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Avisen skifter ud på øverste chefstol: Ny chefredaktør er klar til at kæmpe for læserne

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Annonce