Annonce
Erhverv

Fornem hæder til Fakta-butik: - Vi gør det, fordi det giver mening

39-årige Simon Christiansen er butikschef i Fakta Uhrhøj, som tirsdag blev udnævnt til "Årets rummelige virksomhed". Han har ikke tal på, hvor mange praktikanter, butikken har haft igennem i de tre år, han har været butikschef, men det er "mange". Foto: Mette Mørk
Det kræver noget af alle ansatte at tage så mange praktikanter, som Fakta Uhrhøj gør, fortæller butikschef Simon Christiansen. Han og de 20 ansatte blev tirsdag belønnet for den indsats med titlen som "Årets rummelige virksomhed".
Annonce

Uhrhøj: "I yder en stor indsats for at få unge, som ofte har store udfordringer, ind på arbejdsmarkedet og I giver aldrig op".

Sådan lød begrundelsen fra kommunens arbejdsmarkedsudvalg, da Fakta Uhrhøj tirsdag aften fik titlen som "Årets rummelige virksomhed".

Med titlen følger en check på 15.000 kroner, et grafisk tryk og et diplom.

Torsdag var diplomet endnu ikke kommet op at hænge i butikken, hvor butikschef Simon Christiansen tog imod avisen til en snak om, hvad der motiverer ham og de 20 ansatte til løbende at tage imod praktikanter fra Jobcenter Vejle.

- Vi gør det, fordi det giver mening at hjælpe mennesker og at få dem til at lykkes. Jeg var tidligere butikschef i Fakta i Taulov, hvor jeg fik øjnene op for, hvor givende det arbejde er og det har jeg fortsat her. Man kan næsten ikke undgå at blive passioneret omkring det arbejde og hver praktikant bliver ligesom mit eget personlige projekt, fortæller Simon Christiansen.

Han kan ikke sætte et præcist tal på, hvor mange praktikanter fra Jobcenter Vejle, der har været igennem butikken, siden han kom til Fakta i Uhrhøj for tre år siden, men det er "mange", fortæller han.

Annonce

- Nogle gange går det i stå

Før hvert forløb tager han og en jobkonsulent en samtale med praktikanten, hvor det blandt andet aftales hvilke personlige mål, praktikanten skal arbejde hen imod under praktikperioden.

- Nogle gange går det planmæssigt og målene bliver nået. I andre tilfælde går udviklingen ligesom i stå og så ser vi, at deres performance bliver lidt svingende og de bliver ustabile. Når så vi går ind og udfordrer dem på det, så vælter skeletterne nogle gange ud af skabet i form af mere private problemstillinger. I de tilfælde går vi tilbage til jobcenteret og fortæller, at der nok skal mere hjælp til, end vi kan give. Det er måske psykolog-hjælp, der skal til for at borgeren kan komme videre og i de tilfælde føler jeg faktisk, at der fra jobcentrets side bliver lyttet til vores observationer og reageret på dem, fortæller Simon Christiansen, der "et par gange" har måtte sætte et forløb på pause, fordi praktikanten skulle have udredet nogle personlige problematikker, før vedkommende kunne fortsætte sin praktik i butikken på Merkurvej.

- Det er os, der har førerretten, og vi kan til hver en tid afbryde en praktik. De gange vi har gjort det, har det altid været på den måde, at praktikken er sat på pause og de har kunnet komme tilbage. Så er de personlige mål måske ændret og så tager vi den derfra, fortæller Simon Christiansen.

Annonce

Kræver passion

Han møder ind imellem mistro overfor butikkens motiver for at tage praktikanter ind.

- Der er nogle, der tror, at vi gør det for at få billig arbejdskraft. De, der kommer med den påstand - og det sker heldigvis ikke så tit - skulle have lov selv at prøve det. Jeg vil sige, at hvis man ikke har en passion for det, så skal man holde sig fra det, for der skal lægges rigtig meget energi og arbejde i det, siger Simon Christiansen, som tilføjer, at det kræver noget af hele medarbejderstaben på 20 ansatte at åbne arbejdspladsen for praktikanter, som butikken i Uhrhøj gør det.

- De andre ansatte skal kunne acceptere, at deres kollega ikke leverer det samme som resten af flokken - samtidigt med at de skal føle sig som en del af flokken. Det kræver, at de ansatte udviser rummelighed, og det gør de heldigvis. Jeg tror, at det var udslagsgivende for, at vi fik prisen: Vores evne til at være rummelige. Ikke at vi ikke kan blive frustrerede, for det kan vi, men vi reagerer ikke instinktivt på frustationerne, men holder i stedet fokus på målet, som er at hjælpe praktikanten videre, siger Simon Christiansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce