Annonce
Sport

Vejle har gaflet et landshold: Hver hjemmekamp koster kommunen 207.000 kroner

Scener som denne kan fremover ses i Vejle - forhåbentlig: Victor Jensen jubler over sin anden scoring til slutresultatet 2-1 i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland i oktober sidste år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Stadion bliver den nye hjemmebane for U21-landsholdet under DBU. Det er her, fremtidens stjerner på herrelandsholdet i fodbold gøres flyveklare.

Vejle: Det er lykkedes Vejle Kommune at "gafle" et landshold, der skal have fremtidig hjemmebane på Vejle Stadion.

En placering midt i landet, let adgang til og fra stadion og flot natur, erfaring med store kampe og plads til mindst 5000 siddende tilskuere fremhæves af Dansk Boldspil-Union (DBU) som nogle af begrundelserne for at vælge Vejle, der bliver hjemmebane for U21-landsholdet fra i sommer og tre år frem.

Borgmester glæder sig

Det er borgmester Jens Ejner Christensen (V) godt tilfreds med. Han nævner i en pressemeddelelse fra DBU, at Vejle er en fodboldby med stolte traditioner og tilføjer:

- Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.


Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.

Jens Ejner Christensen, borgmester


I forløbet, der ledte DBU frem til at vælge Vejle, har også byens og boldklubbens profil og visioner i denne forbindelse haft betydning.

Annonce

Det kan blive en folkefest

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, ser gode muligheder og udviklingspotentiale i det nye samarbejde med Vejle.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet frem til en aftale med Vejle Stadion. Vejle er en fodboldby med stolte fodbold-traditioner. Derudover er der gode muligheder for transport og overnatning for fremtidige modstandere og danske fans fra hele landet. Det er et stadion, der har alle forudsætninger for at skabe en sand fodboldfest omkring U21-landsholdets kampe. Vi glæder os til at se holdet spille i Nørreskoven, siger Jakob Jensen.

Vejle Kommune har i sit bud indtænkt byens detailhandel, som vil kunne bidrage med opbakning i form af stemning, events, fanzoner og aktiviteter i hele byen på kampdage.

DBU og Vejle Kommune indgik i starten af året en Velfærdsalliance, der vil bringe en række ungdomslandskampe samt en kvinde-A landskamp til byen.

Siden 2007 har det danske U21-landshold haft hjemmebane i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor holdet er ubesejret i 12 år.

Annonce

Kampene koster kassen

Det er Vejle Kommune og Vejle Boldklub, der i fællesskab har søgt om værtskabet. Kommunen betaler, mens VB står for drift og afvikling af kampene.

Prisen er 207.500 kroner pr. kamp for at blive U21-landsholdets faste hjemmebane. Da det blev vedtaget, sagde en af dem, der stemte for, byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K):

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år. Det afhænger af, hvor mange kampe der spilles i Vejle.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

KLUMME

Motionscyklister sætter livet på spil, når de fylder hele vejen - jeg oplevede det selv og tænkte: 'Hvordan pokker er det, I cykler?'

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Annonce