Annonce
Sport

Vejle har gaflet et landshold: Hver hjemmekamp koster kommunen 207.000 kroner

Scener som denne kan fremover ses i Vejle - forhåbentlig: Victor Jensen jubler over sin anden scoring til slutresultatet 2-1 i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland i oktober sidste år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Stadion bliver den nye hjemmebane for U21-landsholdet under DBU. Det er her, fremtidens stjerner på herrelandsholdet i fodbold gøres flyveklare.

Vejle: Det er lykkedes Vejle Kommune at "gafle" et landshold, der skal have fremtidig hjemmebane på Vejle Stadion.

En placering midt i landet, let adgang til og fra stadion og flot natur, erfaring med store kampe og plads til mindst 5000 siddende tilskuere fremhæves af Dansk Boldspil-Union (DBU) som nogle af begrundelserne for at vælge Vejle, der bliver hjemmebane for U21-landsholdet fra i sommer og tre år frem.

Borgmester glæder sig

Det er borgmester Jens Ejner Christensen (V) godt tilfreds med. Han nævner i en pressemeddelelse fra DBU, at Vejle er en fodboldby med stolte traditioner og tilføjer:

- Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.


Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.

Jens Ejner Christensen, borgmester


I forløbet, der ledte DBU frem til at vælge Vejle, har også byens og boldklubbens profil og visioner i denne forbindelse haft betydning.

Annonce

Det kan blive en folkefest

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, ser gode muligheder og udviklingspotentiale i det nye samarbejde med Vejle.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet frem til en aftale med Vejle Stadion. Vejle er en fodboldby med stolte fodbold-traditioner. Derudover er der gode muligheder for transport og overnatning for fremtidige modstandere og danske fans fra hele landet. Det er et stadion, der har alle forudsætninger for at skabe en sand fodboldfest omkring U21-landsholdets kampe. Vi glæder os til at se holdet spille i Nørreskoven, siger Jakob Jensen.

Vejle Kommune har i sit bud indtænkt byens detailhandel, som vil kunne bidrage med opbakning i form af stemning, events, fanzoner og aktiviteter i hele byen på kampdage.

DBU og Vejle Kommune indgik i starten af året en Velfærdsalliance, der vil bringe en række ungdomslandskampe samt en kvinde-A landskamp til byen.

Siden 2007 har det danske U21-landshold haft hjemmebane i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor holdet er ubesejret i 12 år.

Annonce

Kampene koster kassen

Det er Vejle Kommune og Vejle Boldklub, der i fællesskab har søgt om værtskabet. Kommunen betaler, mens VB står for drift og afvikling af kampene.

Prisen er 207.500 kroner pr. kamp for at blive U21-landsholdets faste hjemmebane. Da det blev vedtaget, sagde en af dem, der stemte for, byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K):

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år. Det afhænger af, hvor mange kampe der spilles i Vejle.

Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce