Annonce
Sport

Vejle har gaflet et landshold: Hver hjemmekamp koster kommunen 207.000 kroner

Scener som denne kan fremover ses i Vejle - forhåbentlig: Victor Jensen jubler over sin anden scoring til slutresultatet 2-1 i EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Finland i oktober sidste år. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Stadion bliver den nye hjemmebane for U21-landsholdet under DBU. Det er her, fremtidens stjerner på herrelandsholdet i fodbold gøres flyveklare.

Vejle: Det er lykkedes Vejle Kommune at "gafle" et landshold, der skal have fremtidig hjemmebane på Vejle Stadion.

En placering midt i landet, let adgang til og fra stadion og flot natur, erfaring med store kampe og plads til mindst 5000 siddende tilskuere fremhæves af Dansk Boldspil-Union (DBU) som nogle af begrundelserne for at vælge Vejle, der bliver hjemmebane for U21-landsholdet fra i sommer og tre år frem.

Borgmester glæder sig

Det er borgmester Jens Ejner Christensen (V) godt tilfreds med. Han nævner i en pressemeddelelse fra DBU, at Vejle er en fodboldby med stolte traditioner og tilføjer:

- Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.


Vi glæder os meget til at byde spillere og fans velkommen til Vejle.

Jens Ejner Christensen, borgmester


I forløbet, der ledte DBU frem til at vælge Vejle, har også byens og boldklubbens profil og visioner i denne forbindelse haft betydning.

Annonce

Det kan blive en folkefest

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, ser gode muligheder og udviklingspotentiale i det nye samarbejde med Vejle.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet frem til en aftale med Vejle Stadion. Vejle er en fodboldby med stolte fodbold-traditioner. Derudover er der gode muligheder for transport og overnatning for fremtidige modstandere og danske fans fra hele landet. Det er et stadion, der har alle forudsætninger for at skabe en sand fodboldfest omkring U21-landsholdets kampe. Vi glæder os til at se holdet spille i Nørreskoven, siger Jakob Jensen.

Vejle Kommune har i sit bud indtænkt byens detailhandel, som vil kunne bidrage med opbakning i form af stemning, events, fanzoner og aktiviteter i hele byen på kampdage.

DBU og Vejle Kommune indgik i starten af året en Velfærdsalliance, der vil bringe en række ungdomslandskampe samt en kvinde-A landskamp til byen.

Siden 2007 har det danske U21-landshold haft hjemmebane i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor holdet er ubesejret i 12 år.

Annonce

Kampene koster kassen

Det er Vejle Kommune og Vejle Boldklub, der i fællesskab har søgt om værtskabet. Kommunen betaler, mens VB står for drift og afvikling af kampene.

Prisen er 207.500 kroner pr. kamp for at blive U21-landsholdets faste hjemmebane. Da det blev vedtaget, sagde en af dem, der stemte for, byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen (K):

- Det er rigtigt, at det er ret mange penge per kamp. Men det er lidt sælgers marked, for mange kommuner vil gerne have landsholdet. Det afspejler sig nok i prisen.

Udgiften til værtskabet vil beløbe sig til minimum 1,66 millioner kroner og maksimalt til 2,49 millioner kroner over de knap fire år. Det afhænger af, hvor mange kampe der spilles i Vejle.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Vejle

16.000 ledige vaccinetider på Sygehus Lillebælt i resten af august

Annonce