Annonce
Debat

Vi har lært, hvor stærke vi er, når vi står sammen og finder løsninger, fordi vi skal

Anders Kühnau. PR-foto
Annonce

Læserbrev: Vi var knap kommet i gang med 2020, før covid-19 slog ned.

Uventet og uindbudt satte pandemien dagsorden for resten af året.

Også det kommende år vil stå i sygdommens tegn, selv om vi heldigvis har fået vacciner til landet og er godt i gang med at vaccinere.

Mange har lidt som følge af pandemien. Nogle har mistet livet, andre lever med senfølger. Atter andre har mistet job og indtjening i virksomhed.

2020 har været et hårdt år.

På den lyse side tæller i mine øjne, at vi som samfund har vist, at vi kan stå distancen. Vi har lært, hvor stærke vi er, når vi står sammen og finder løsninger, fordi vi skal.

Sundhedsvæsenet har løftet opgaven med stor dygtighed. Borgerne har lyttet til myndighedernes anbefalinger. Stat, regioner og kommuner har arbejdet sammen for at løse en svær opgave.

På det nære niveau har vi også stået sammen og hjulpet hinanden. Familie og frivillige har købt ind for dem, der måtte gå i isolation. Naboer har sunget fra altaner for at holde humøret oppe.

Jeg er taknemmelig og stolt over at leve i et sådant samfund. Fællesskabet er en styrke, som vi skal værne om.

En helt særlig tak vil jeg sende til alle ansatte i sundhedsvæsenet og sundhedsberedskabet. Nye måder har skullet opfindes under et stort tidspres. Mange vagter, usikkerhed om smitterisiko og brug af værnemidler i det daglige har givet et pres. I fortjener den store respekt, der står om jer fra alle sider.

Vi har også lært noget godt af pandemien. Kravet om mindre fysisk kontakt har givet grobund for nye løsninger.

Et eksempel er i psykiatrien, hvor man fra nedlukningen i marts og frem til begyndelsen af december har fordoblet antallet af videokonsultationer - fra ca. 49.000 til ca. 98.000.

Den udvikling rummer muligheder for patienterne, som ikke skal transportere sig til behandling, men kan få hjælp hjemme i egne, trygge rammer.


2021 bliver vaccinens år. Her vil jeg appellere til alle borgere om at tage imod tilbuddet om vaccine, når det bliver jer tilbudt.

Anders Kühnau


2021 bliver vaccinens år. Her vil jeg appellere til alle borgere om at tage imod tilbuddet om vaccine, når det bliver jer tilbudt.

Hav tillid til, at der er gennemført den sædvanlige grundige kontrol af vaccinerne af myndigheder, som er optagede af borgernes ve og vel.

Kun ved at få en høj vaccinationsprocent kan vi få fordelene af vaccinerne og dermed det velkendte liv tilbage. Det tror jeg, vi alle længes efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce