Annonce
Børkop

- Vi havde nu ikke behov for det store oprør

3. real fra Gauerslund Skole 50 år efter. De samlede sig til frokost og kage på Børkop Vandmølle. Foto: Jørgen Flindt
For 50 år siden skiltes de fra Gauerslund Skole. I går mødtes næsten hele 3. Real igen. Og minderne var inviteret med på Børkop Vandmølle.

Børkop: De kom fra nær og fjern. Ja, mest fjern, for ikke mange fra klassen dengang bor i Børkopområdet længere.

Børkop Vandmølle dannede i går idylliske rammer om et gensyn til en skoleklasse, som forlod Gauerslund skole sommeren 1969. Det var få uger før, den første mand gik på månen. Og det var få uger før, at man i den amerikanske by Woodstock lidt uden for New York satte en festivalscene op.

- Det var jo andre tider dengang, men der var nu ikke så meget ungdomsoprør over vores skole og klasse. Jo, der var vel nogle, som røg lidt hash og drak lidt alkohol, men i det store og hele havde vi nu ikke behov for det store oprør, siger Bent Grabow, der bor i Børkop.

- Nej, vi havde en tryg og god skolegang. Jeg kom selv fra Sjælland til Børkop et par år, før vi gik ud af skolen, og jo, jeg blev da drillet med mit accent, men det var nu ret kærligt ment. Det var en meget inkluderende klasse, siger Lissen Christensen (dengang Jensen, red), der bor i Norge.

Annonce

Nok ændrer skallen sig med årene, men det indre består, og når der så kommer stemmer og mimik på, ja så genkender man straks folk

Lissen Christensen.

Minder fra dengang

Sammen med Eva Danielsson (dengang Skov. red) er de trukket lidt væk fra kaffebordet på vandmøllen, hvor de har sat hinanden stævne her 50 år efter.

- Vi mødtes også for 25 år siden, men siden dengang har jeg ikke haft kontakt med nogle af dem fra klassen, så da jeg fik indbydelsen, blev jeg helt rørt. Jeg har sådan glædet mig til, at vi igen skulle mødes, siger Eva Danielsson, der selv flyttede til Sverige efter skolen for at blive ung pige i huset.

Og hun bor stadig i Sverige.

De tre forklarer, at når man nu mødes så mange år efter, snakkes både nutid og fortid.

- Da jeg ankom, var det ikke alle ansigter, jeg lige kunne genkende, men nok ændrer skallen sig med årene, men det indre består, og når der så kommer stemmer og mimik på, ja så genkender man straks folk, siger Lissen Christensen.

Fællesfoto i gården

Og så falder snakken igen på tiden dengang. På den skole mellem Brejning og Børkop, hvor de alle gik. Klassen bestod af 24 elever. To er døde, og tre kunne ikke komme. Men de resterende 19 er mødt frem denne dag.

- Kan I huske vores klasselærer Jørgen? Han var den bedste. Han var nærmest en far for os alle. Var det ikke ham, som startede ungdomsklubben? spørger Eva, og de to andre nikker bekræftende.

Det er blevet tid til et fællesfoto af de fremmødte, og de går alle ud på gårdspladsen.

- Ja, det er nok ikke her, vi skal holde 75-års jubilæum, for det vil ikke være helt nemt med rollator, siger Bent Grabow med et smil.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce