Annonce
Danmark

Vi kan ikke gemme os fra vores NATO-forpligtelser

Annonce

Debat: Torsdag læste jeg, hvad vi allerede vidste. Nemlig, at Danmark stadig ikke lever op til NATO’s styrkemål og de 2 procent af vores BNP. Den går altså ikke længere. Vi skal have strammet op og leve op til de styrkemål, vi har forpligtet os til. Det her handler ikke om ideologi, om man er for eller imod et stærkt forsvar eller om man synes, forsvaret gør nok. Det handler ganske enkelt om at leve op til sine aftaler.

Når man er medlem af en alliance, så lever man op til de præmisser, den alliance er bygget på. Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt. Det er trods alt kun 2 procent, vi taler om. Det er efter min mening billigt sluppet for at være medlem af en alliance som NATO. Det er altså os, der vinder på det her – hvis vi ellers lever op til styrkemålene. NATO har ret i sin kritik af, at vi ikke lever op til styrkemålene. Og det er selvom kritikken er hårdere, end det tidligere har været. NATO peger især på mangel af fremskridt. Og det står altså også værre til, end de fleste måske går og tror.

Niels Flemming Hansen. Pressefoto

Det er helt afgørende, at vi levere styrkemålene til tiden og kompromisløst. Vi kan ikke bare sløse og tænke, det går nok. Bare for at pege på ét af NATO’s kritikpunkter, så skulle Danmark i 2024 have stillet med en kampklar brigade på 4000 mand. Det er ikke noget, der umiddelbart lyder urealistisk i et land med knap seks millioner indbyggere. Men det er det så åbenbart. For den er ikke klar i 2024. Vi er så håbløst bagud, at brigaden formentlig er ubrugelig i moderne krig. Det er faktisk direkte pinligt for Danmark.

Når NATO retter en så stærk kritik af Danmark, så er det tide, at vi handler. Vi har i alt for mange forsvarsbudgetter. Vi skal op på de 2 procent af BNP og ikke en krone mindre. Vi skal vise NATO, at vi tager kritikken og alliancen seriøst. Det er ikke en leg, det her. Det handler om at vise, man er klar til at kæmpe for sin frihed, som vi har gjort det så mange gange før. Denne her gang er truslen bare meget tættere på.


Når NATO retter en så stærk kritik af Danmark, så er det tide, at vi handler. Vi har i alt for mange forsvarsbudgetter. Vi skal op på de 2 procent af BNP og ikke en krone mindre. Vi skal vise NATO, at vi tager kritikken og alliancen seriøst. Det er ikke en leg, det her.


Vi har et Rusland, der viser sig ved Grønland. Det selv samme Rusland gør sig militært bemærkelsesværdige i Østeuropa. Det er lige ved siden af. Vi skal kunne stå op imod en eventuelt konklift. Vi kan ikke undvære NATO – de må ikke kunne undvære os. Vi skal i gang – og det skal være nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nogle er mere lige end andre

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce