Annonce
Vejle

Vi skal alle være vindere i den grønne omstilling

Birgitte Vind. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Kan du huske billederne af de mange unge, der demonstrerede for at handle på klimaforandringerne? Fredag efter fredag råbte de politikerne op.

Selv om corona har lagt en dæmper på lysten til at forsamle sig, er klimakampen fortsat i fuld gang. Alle generationer er bevidste om nødvendigheden af en grøn omstilling.

I Socialdemokratiet står vi fast på, at vi skal reducere Danmarks drivhusgasudledninger med 70 procent i 2030. Det kan ikke diskuteres.

Siden valget har vi indgået grønne aftaler med et bredt flertal i folketinget om en fjerdedel af vejen mod de 70 pct. reduktion.

Der er indgået en klimaaftale for energi og industri, en klimaaftale for affald og cirkulær økonomi. Vi har etableret Danmarks Grønne Fremtidsfond med 25 mia. kr., lanceret en klima-skovfond, lavet en historisk høj prioritering af midler til grøn forskning. Der er indgået aftale om at forandre særligt klimabelastende landbrugsjord til klimavenlig natur. Alt sammen tiltag, der enten bidrager direkte til reduktioner, eller skaber grundlaget for fremtidens grønne udvikling.

Men vi er ikke i mål.

Vi skal fortsætte den ambitiøse klimahandling. Både med de redskaber og initiativer vi har mulighed for at bruge i dag, men ligeså vigtigt er det, at skabe de rette betingelser for den nødvendige teknologiudvikling. Ikke blot for 2030-målet, men også for målet om klimaneutralitet senest i 2050.


For omstilling forudsætter udvikling. Ikke kun i teknologisk forstand, men også i udviklingen af de løsninger og ændringer i samfundets strukturer.

Birgitte Vind


Og som Statsministeren også har fremhævet, er det en falsk modsætning at sætte handling her og nu over for den langsigtede udvikling og forskning. For begge dele er afgørende for at nå vores mål.

Derfor kan og skal ingen allerede i dag tegne den præcise vej til 70 procent reduktion i 2030. Det er heller ikke ånden i klimaloven, der netop lægger vægt på en gradvis øget konkretisering af målopfyldelsen. For omstilling forudsætter udvikling. Ikke kun i teknologisk forstand, men også i udviklingen af de løsninger og ændringer i samfundets strukturer. På en og samme tid skal vi skabe en grøn forandring og holde hånden under social og økonomisk bæredygtighed. Alle skal vinde på den grønne omstilling

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Jelling

Julemandens værksted er aflyst

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce