Annonce
Debat

Vi skal have bedre internet-motorveje at køre på - overalt i kommunen

Simon Bendfeldt. Pressefoto

Læserbrev: Stadig flere børnefamilier ønsker at komme væk fra byerne. De søger lokalsamfund i større stil, end vi har set i mange år.

Mindre lokalsamfund har vi mange af i Hedensted kommune. Skal det være attraktivt at flytte til et mindre sted med rolige omgivelser og masser af fuglefløjt, kræver det ordentligt bredbånd.

Internet bliver stadigt vigtigere, og det er ikke kun et luksusproblem, hvis lyd og billeder hakker og båndbredden halter. Det betyder også, at det er vanskeligere at arbejde hjemmefra og holde online møder - og da særligt, hvis nogle i resten af familien har en ledig stund, hvor de ønsker at streame.

28. marts var der en fin artikel om Ngage fra Tørring, der specialiserer sig i at hjælpe virksomheder til at lave flere hjemmearbejdspladser. De vurderer, at coronapandemien har styrket bevidstheden hos virksomheder om, at der er noget værdifuldt at hente ved at lade medarbejdere løse opgaver fra hjemmekontoret.

Knap 10 dage tidligere var der en anden fin artikel om Mads og hans naboer, der jagter samarbejdspartnere for, at de kan få ordentligt bredbånd mellem Urlev og Ørum.

Sørger vi for, at hele kommunen har internet-motorveje at køre på, bliver det lettere at tiltrække familier, som ønsker både de mindre lokalsamfunds trygge atmosfære, de rolige omgivelser kombineret med en aktiv karriere inden for brancher, hvor hjemmearbejde og måske drift af selvstændig virksomhed er en reel mulighed. For slet ikke at tale om de mentalt sundhedsmæssige gevinster, der er ved, at familier kan opnå mindre stressende hverdage.


Sørger vi for, at hele kommunen har internet-motorveje at køre på, bliver det lettere at tiltrække familier, som ønsker de mindre lokalsamfunds trygge atmosfære.


Coronatiden har med al tydelighed vist, at der i den grad er plads til udvikling inden for etablering af stabilt og hurtig bredbånd. Hedensted Kommune bør gøre sit til at anspore leverandører af internet til at udrulle ordentligt bredbånd overalt i kommunen.

Vores kommunes geografiske beskaffenhed gør, at vi ikke blot kan læne os tilbage og overlade udrulningen til tilfældigheden, uden at det koster på lokalsamfundenes muligheder for at fungere godt. Internet er en parameter på niveau med indkøbsmuligheder og gode veje at køre på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce