Annonce
Kultur

Vi SKAL være optimister på kulturens vegne

Det er et fattigt samfund, hvor man ikke kan mødes, konstaterer Dan Arnløv Jørgensen, der er formand for kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd. Han nægter at afskrive 2021 allerede nu, men erkender, at man må føle sig bombet langt tilbage efter, at kulturlivet igen er lukket ned. Arkivfoto: Torben Juhler
Det er så svært at bevare optimismen blandt kulturens folk for tiden. Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen falder da også i flere gange undervejs i en samtale om kulturens tilstand med coronasvøben på vej ind i år to.

Vejle: Vejles kulturminister Dan Arnløv Jørgensen (K) plejer at lyder som om, han tror på det, han selv siger. Men som overskriften antyder skal der store bogstaver til i øjeblikket, når talen falder på kulturområdet i Vejle og omegn.

Han siger:

- Vi er optimister inden for kulturlivet.

Annonce

Oversat til almindeligt dansk mener han, at det bør og skal vi være. Han snakker om at se efter lyset for enden af tunnelen. Men siger så i et svagere øjeblik:

- Det føles, som om vi er bombet meget langt tilbage. Vi arbejder videre med vore planer om en genåbningsfest, men vi ved jo intet om, hvornår den eventuelt kan holdes. Reelt sker der ikke en skid, og jeg kan mærke på folk, at de ikke tror, noget kan lade sig gøre. Det værste er, at pionérånden er væk. Det var "sjovt" i foråret, men ikke længere.

En branche i knæ

Han er bekymret for de store institutioner som blandt andre Bryggen, DGI Huset og Vejle Musikteater, for de har det svært i denne aflysningernes tid.

- Og hvad med bagefter? Er der overhovedet nogle musikere, der har noget klar. Det er svært at gøre noget, når man ikke ved, hvornår det skal bruges. Jeg synes, man lidt har glemt musikken i det her. Bag musikerne er der en hel branche af leverandører, der er i knæ, konstaterer Dan Arnløv Jørgensen.


Det føles, som om vi er bombet meget langt tilbage. Vi arbejder videre med vore planer om en genåbningsfest, men vi ved jo intet om, hvornår den eventuelt kan holdes. Jeg kan mærke på folk, at de ikke tror, noget kan lade sig gøre. Det værste er, at pionérånden er væk.

Dan Arnløv Jørgensen, formand for kultur- og idrætsudvalget


Det var også lidt af baggrunden for, at han og resten af byrådet fyrede 100.000 kroner af på en stribe minikoncerter på plejehjem og bosteder mellem jul og nytår.

Annonce

Vil ikke opgive 2021

Reelt er det eneste gode, han kan se, det faktum, at mange nok har opdaget, at så let er det nu heller ikke at undvære kultur og andre sider af det, man kalder oplevelsesøkonomien.

- Du drømmer om bøf, når du er på slankekur, som han konstaterer og tilføjer:

- Ideer udspringer af samvær. Ingen bliver inspirerede af at sidde alene.

- Malurt har allerede droppet alle aktiviteter i år. Mener du også, at vi lige så godt kan begynde at se frem mod 2022?

Nej, jeg vil ikke acceptere allerede nu, at 2021 er tabt. Min holdning er, at vi skal gøre alt, hvad vi kan, selv om det lige nu er lidt. Som kommune vil vi ikke lukke 2021 af. Jeg håber, vi kan lave en slags Rock i Byparken, men jeg kan godt tvivle på, at de store festivaler kan gennemføres. Vi er nødt til at tro på det, men det er lidt skræmmende, at der allerede er gået et år med det her.

Annonce

Tabslisten forlænges

På kommunens tabsliste står alene inden for den seneste tid store arrangementer som nytårskoncert, sportsgalla, kulturpris, alle koncerter, musikskolen, museumsudstillinger og meget andet, der plejer at fylde i kalenderen hos kultur- og idrætsudvalgets formand.

- Det er kedeligt at se ind i en skærm, når man plejer at rende til 150-200 arrangementer årligt. Kalenderen er tømt for kunst og kultur. Det er et fattigt samfund, hvor man ikke kan mødes, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce