Annonce
Vejle

Vi taler med Vejles handlende: 'Politikerne kender da også til black friday, så jeg kan slet ikke forstå, at de ikke har sat gang i det med mundbind noget før'

Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Fra mandag skal vi igen tage mundbind på, når vi shopper. Vi gik på gågaden i Vejle for at høre, hvad de forretningsdrivende tænker om de skærpede restriktioner.

Vejle: Ak nej, coronapandemien har endnu ikke sluppet sit jerngreb i danskernes liv. Det er vist gået op for de fleste. Smittetallet er eksploderet i Danmark, og lige nu meldes der dagligt om mere end 4000 nysmittede.

Og det har nu fået konsekvenser.

Blandt andet skal vi igen til at bære mundbind udvalgte steder. Fra mandag 29. november kommer det i første omgang til at gælde i supermarkeder, detailhandel og offentlig transport.

Annonce

I butikkerne er det indtil videre kun kunderne, der skal bære mundbind - det diskuteres stadig, om de ansatte også skal.

Avisen har været en smut i gågaden i Vejle for at finde ud af, hvad udvalgte butikker tænker om de nye mundbindskrav.

Spørgsmålene lød sådan:

Hvordan reagerede du, da du hørte budskabet om mundbind igen?

Hvad gør det ved jeres arbejdsmiljø, hvis I skal have mundbind på hele arbejdsdagen?

Bliver der solgt mindre, når kunderne har mundbind på?1 Vi skal lade være med at være sådan nogle tudekiks

Helle Madsen, skobutikken Helle M. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Helle Madsen, skobutikken Helle M:

- Først blev jeg ked af det, og så tænkte jeg, at det er naturligt, at det ville komme igen. Men samtidig må jeg sige, at jeg ikke kan forstå, hvordan smittetallet kan stige så vanvittigt.

- Mundbindene har en hæmmende effekt. Kunderne orker det ikke mere. De er ved at rende sure og trætte i det der med tanken om mundbind. Det er ikke, fordi jeg oplever, at de er sure på nogen, men det er bare rigtigt træls at skulle rende rundt med dem igen, og bruger man for eksempel briller, så dugger det.

- Hvis kunder skal dækkes til, skal vi også. Her i butikkerne har skærme på, for vi kan ikke ånde med det mundbind på - en hel dag.

- Det her er jo bare prisen, vi må betale. Hvis de skulle beslutte igen at lukke os, så ville jeg virkelig blive meget ked af. Jeg tager gerne imod, at vi skal gå med mundbind, hvis det kan betyde, at vi kan holde butikkerne åbne. Helt klart.

- Og så skal vi ellers lade være med at være sådan nogle tudekiks og bare se at følge med. Der er jo ikke andet at gøre. 

2 Det har ikke været nemt for de dyre varer under coronarestriktionerne

Malene Gundersen, Room4, Gundtoft. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Malene Gundersen, Room4, Gundtoft:

- Det kom ikke bag på os. Vi havde regnet med, at der snart ville komme nogle restriktioner.

- Vi kan faktisk allerede mærke det i dag. Kunderne er begyndt at tage mundbindene på, men det hæmmer dem meget at have mundbind på. Det tager noget af købelysten fra dem. Det mærker vi helt klart.

- Vi vil være kede af at skulle have mundbind på hele dagen her i butikken. Det er meget ubehageligt, og personalet bliver meget hurtigt trætte. Vi har købt både visirer og mundbind til alle, så de kan skifte i løbet af dagen. Og vi gør det selvfølgelig gerne og følger reglerne, for sådan er det jo bare. Men det er også træls.

- Vi håber dog rigtigt meget, at kunderne vil komme, selvom der skal bæres mundbind.

- Det har ikke været nemt for de dyre varer under coronarestriktionerne. Og hvis der kommer flere restriktioner nu, så vil de jo alligevel ikke købe de nye kjoler til festerne, og nu har vi lige købt hjem til det. 

3 Det kan være noget bøvl for dem, der har briller

Kim Blicher, indehaver af Kop & Kande, Vejle. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kim Blicher, indehaver af Kop & Kande, Vejle:

- Først tænkte jeg... åh, nu igen... Men samtidig tænkte jeg også, at hvis det er det, der skal til, jamen, så er det det, vi gør. Vi er faktisk villige til at gøre alt, bare vi ikke bliver lukket ned. Det var jo en katastrofe sidste år, hvor mange butikker måtte lukke lige inden jul. Sådan må det ikke blive igen i år.

- De kunder, der kommer i butikken, køber det samme, uanset om de har mundbind på eller ej, men spørgsmålet er nok nærmere, om man igen skubber salget over på internettet med dette her.

- De ansatte i vores butikker må selv bestemme, om de vil bruge mundbind eller visirer. Det kan være noget bøvl for dem, der har briller. Mange af vores unge medarbejdere er ret cool omkring at skulle have det på en hel dag, for de er så vant til at skulle bruge det ellers - for eksempel, når de tager offentlig transport. Det kan da være lidt irriterende de første dage, men så vænner man sig til det. 

4 Vi tager visirerne på allerede i dag til black friday

Susanne Jensen, Bog & Idé Vejle. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Susanne Jensen, Bog & Idé Vejle:

- Jeg synes godt nok, at de har besluttet det her en postgang for sent. Nu har vi jo black friday - og det er endda over hele landet. Der er allerede mange i butikken nu, så hvordan hele black friday bliver... det tør jeg slet ikke tænke på. Politikerne har jo godt vidst, hvor det her bar hen og de kender da også til black friday, så jeg kan slet ikke forstå, at de ikke har sat gang i det med mundbind noget før.

- Så på black friday tager vi allerede visirerne på. Vi venter ikke til på mandag. Jeg bliver jo nødt til at beskytte mine medarbejdere, især inden julen. Det er visirer frem for mundbind, vi bruger her. Så kan vi bedre få luft, når vi skal have det på en hel dag.

- Jeg kunne godt forestille mig, at kunderne vil komme til at handle hurtigere, for man går ikke rundt med mundbind og bliver inspireret på samme måde, som ellers.

- Det her kommer helt klart til at betyde, at salget kommer til at boome via vores hjemmeside. 

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør "efter gensidig aftale"

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

GAMLE DAGE

Købmanden lokkede med 'gode Varer til uhørt billige Priser': Der kom en købmandsgård, men ingen by

Annonce