Annonce
Ikast-Brande

Viceborgmester dropper at komme i folketinget

Simon Vanggaard (DF) har besluttet at droppe sit kandidatur til folketinget. Arkivfoto
Simon Vanggaard opgiver at deltage i landspolitik for at modvirke stress. Han vil prioritere familien

Ikast-Brande: Sidste sommer meldte Ikast-Brandes 1. viceborgmester Simon Vanggaard (DF) ud, at han var klar til at stille op ved næste folketingsvalg.

Et selvudviklingsforløb har dog ændret på prioriteterne for den 30-årige lokalpolitiker, og kandidaturet er lagt på hylden, forklarer han i en pressemeddelelse.

- Ganske kort efter jeg var gået på sommerferie sidste år, kunne jeg mærke, at jeg ikke havde det godt. Jeg kunne slet ikke slappe af, når jeg havde fri, og jeg var i tvivl, om jeg var blevet ramt af stress. Derfor gik jeg i gang med et terapiforløb hos en samtaleterapeut for at forebygge det, inden jeg blev syg. Det har ændret mit liv i en positiv retning, og jeg er blevet meget skarpere på, hvad der er vigtigt for mig i mit liv. Så længe jeg har små børn, vil jeg ikke risikere at skulle arbejde i København, selvom det ville være enormt spændende at være folketingsmedlem, og jeg havde en god opstillingskreds på hånden. Min datter, min hustru og vores familieliv er det vigtigste for mig, og sammenholdt med det er det politiske bare sekundært, siger Simon Vanggaard.

Annonce

Private erhvervsliv

Det er ikke kun de landspolitiske ambitioner der har ændret sig.

Simon Vanggaard, der siden sidste kommunalvalg har fungeret som fuldtidspolitiker, vil finde sig et job i det private erhvervsliv ved siden af politikken.

- Jeg har været fuldtidspolitiker de sidste to år, hvor politik har været min eneste beskæftigelse. Jeg har været priviligeret at kunne fokusere 100% på det politiske, men omvendt så er den politiske verden også en osteklokke, og jeg trænger til at kaste min energi over noget andet ved siden af mit byrådsarbejde. Det politiske brænder jeg stadig for. Jeg genopstiller og håber på at DF kan blive endnu større ved næste valg, men politik skal være min interesse, og ikke mit arbejde. Derfor leder jeg efter en arbejdsplads, der kan bruge nogle af de kompetencer, som jeg har, og hvor der er plads til, at jeg stadig kan være lokalpolitiker, for det vil jeg ikke undvære, siger han.

Simon Vanggaard er uddannet skolelærer, men et job i skoleverden er ikke lige det, han leder efter.

- Som formand for Børne- og undervisningsudvalget har jeg en tæt berøring med folkeskolen politisk, men jeg vil gerne ud og søge græsgangene udenfor det offentlige. Jeg elsker at iværksætte og udvikle, så jeg håber at kunne finde et job, hvor jeg kan være med til at gøre noget småt til noget større. Jeg er dog åben for det meste, så længe det kan hænge sammen med familielivet og mit politiske hverv, siger Simon Vanggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

navne

Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Annonce