Annonce
Vejle

Viceborgmester i frontalt angreb om Posthusgrunden: 'Borgmesteren presser ministeren bag byrådets ryg'

Det er arealerne med godssporene, som NPV skal købe af Banedanmark. Provenuet skal etaten bruge til at anlægge nye spor på den øvrige del af arealet. Arkivfto: Mette Mørk
Vejle Kommunes ledelse har bedt transportministeren sørge for, at NPVs handel med Banedanmark gennemføres hurtigst muligt på Gammelhavn. Det er er helt uhørt at blande sig i en privat handel, siger viceborgmester Dan Arnløv (K).

Vejle: Slaget om Posthusgrunden er reelt slut. Men den stærkt omdiskuterede sag har længe splittet Venstre og Konservative i den borgerlige side af byrådet.

Viceborgmester Dan Arnløv (K) retter nu et angreb mod borgmester Jens Ejner Christensen (V) i forlængelse af lørdagens artikel om den planlagte lukning af Sønderbrogade.

Her sagde borgmesteren, at han "tager det med ro, indtil vi hører noget konkret" om NPV's handel med de tre ejere af Posthusgrunden. Handler, der skal falde på plads, inden byggeriet på midtbygrunden kan gå i gang.

Men borgmesterens udlægning er ikke i tråd med sandheden, siger viceborgmesteren.

- Det er usandt, når borgmesteren siger i avisen, at han ikke gør noget. Aktindsigter i ministeriet viser, at borgmester og kommunaldirektøren har haft en uhørt aktiv rolle i et forsøg på at presse handlen med grundene hurtigt igennem. Det er helt uhørt, at de bag byrådets ryg så aktivt lægger pres på ministerier og styrelser i Vejle Kommunes navn, siger Dan Arnløv.

Annonce

"Uden yderligere ophold"

Han henviser til et mødereferat fra 29. juni sidste år.

Her mødtes Jens Ejner Christensen og kommunaldirektør Niels Ågesen med transportminister Benny Engelbrecht (S) i Vejle. NPV's ønske om en handel med Banedanmark var et af flere emner, der blev drøftet.

Af mødereferatet, som borgmester og kommunaldirektør efterfølgende sendte til ministeriet, hæfter viceborgmesteren sig ved formuleringen under overskriften "Ønsket drøftelse":

"Vejle Kommune ønsker at drøfte sagen med Transportministeren med henblik på, at ministeren følger op på Banedanmarks sagsbehandling og tilsikrer, at Banedanmark uden yderligere ophold får færdiggjort den formelle købsaftale med NPV på de aftalte vilkår senest med udgangen af august, således at sagen kan forelægges til godkendelse i Finansudvalget hurtigt muligt og senest i september 2020."

Annonce

Har fået særbehandling

Handlen med Banedanmark kræver en godkendelse i Folketingets Finansudvalg, mens PostNord og DSB Ejendomme frit kan handle med det nordsjællandske udviklingsselskab.

Men her tre kvart år efter ministermødet er handlerne fortsat ikke realiseret - heller ikke med Banedanmark. Og Dan Arnløv undrer sig over den kommunale ledelses ageren i sagen.


Vi skal som kommune skabe rammevilkårene, men NPV har fået en helt uhørt og kæmpe hjælp af kommunen. Det begynder at ligne, at vi er en del af projektet.

Dan Arnløv (K), viceborgmester


- Man må stille sig spørgsmålet, om borgmester og kommunaldirektøren arbejder mere for NPV end for Vejle Kommunes skatteydere? Der er brugt ufatteligt mange forvaltningstimer på projektet, som kommunen skal bruge et trecifret millionbeløb på (til forlægning af Sønderbrogade, red.), mens NPV får en helt særlig behandling af borgmester og kommunaldirektør. Det er for skatteydernes regning, og det er utilstedeligt, siger Dan Arnløv og tilføjer:

- Jeg har ikke set, at man som kommune arbejder sådan i andre byggesager, og hvis alle erhvervsprojekter i Vejle Kommune fik blot en brøkdel af den opmærksomhed, lå Vejle nummer et på DI’s erhvervsbarometer.

Annonce

Skal ikke være konsulent

Er det ikke fair nok, at en borgmester og kommunaldirektør arbejder aktivt på at sikre byudvikling og baner vej for projekter, der skaber nye boliger og erhvervslokaler i midtbyen?

- En kommune har ikke noget at gøre som en aktiv part i en sag, der kører mellem en privat bygherre og tre offentlige instanser. Hvorfor er det vores opgave som kommune at gå ind i det, og hvem har givet borgmester og kommunaldirektør mandat til at presse på for at få gennemført handlen? Landets femtestørste kommune skal ikke være konsulent for et privat firma, siger Dan Arnløv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce