Annonce
Vejle

Viceborgmester om NPV: Det er panik før åbningstid

NPV har slået nye streger til projektet på Gammelhavn, men holder fast i en karrébebyggelse. Det er for bastant for flere af projektets modstandere, der nu vil have byrådet til at sætte en helt ny lokalplan-proces igang for midtby-grunden. Illustration: Årstidene Arkitekter
Dan Arnløv (K) vil have byrådet til at stemme om en helt ny lokalplan for Posthusgrunden hurtigst muligt. NPV's beskæring af projektets butikker, gør ikke indtryk.

Vejle: Udviklingsselskabet NPV har lyttet til den politiske bekymring for Vejles butiksliv og skærer knap to ud af tre butikskvadrameter ud af byggeprojektet på Gammelhavn.

Men det er ikke noget, der gør indtryk på byrådets modstandere af NPV's og direktør Jens Schaumanns projekt i centrum af Vejle.

- Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad Jens Schaumann mener i denne sag. Hvad NPV laver af ændringer, interesserer mig ikke, og jeg betragter det som panik før lukketid. Mig bekendt ejer han ikke jorden. Vejle Kommune har ingen aftaler med ham, så han har ingen aktier i det her, siger viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K).

Dermed ser det ikke ud til, at Vejle Kommune følger NPV's opfordring fra tirsdag. Her meldte selskabet ud, at "Vi er trygge ved, at Vejle kommune naturligvis vedstår den lokalplan, som kommunen selv har forestået udarbejdelsen af og fornylig gentaget sin opbakning til."

Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad Jens Schaumann mener i denne sag. Hvad NPV laver af ændringer, interesserer mig ikke, og jeg betragter det som panik før lukketid.

Dan Arnløv Jørgensen (K), viceborgmester

Går skridtet videre

Det er det stik modsatte, viceborgmesteren nu foretager sig.

For Dan Arnløv vil på det førstkommende byrådsmøde sætte Posthusgrunden på dagsordenen og sætte to punkter til afstemning.

Viceborgmesteren vil indstille, at byrådet tager Planklagenævnets beslutning til efterretning. Det vil sige, at Vejle Kommune ikke opfordrer nævnet til at omgøre den beslutning, som ifølge NPV og den kommunale forvaltning er truffet på et forkert grundlag.

Og Dan Arnløv Jørgensen går skridtet videre. Som følge af Planklagenævnets underkendelse af kommuneplantillæg og lokalplan for Posthusgrunden søger han flertal for at sætte gang i en helt ny lokalplanproces, og det skal være hurtigt.

- Jeg ved ikke, om der er flertal for det. Jeg tror det, for mange har indikeret, at de vil stemme for det. Om de gør det, ved jeg ikke, for halvanden uge kan være lang tid i politik, siger viceborgmesteren.

Et flertal tegner sig

Med sit forslag vil han have ændret den snart tre år gamle lokalplan, som udstikker rammerne for NPV's projekt. Han mener, at NPV's karrébyggeri er for bastant og vil ikke være med til at lukke Sønderbrogade for trafik, hvilket er forudsætningen for at forlænge gågaden forbi Bryggen og det nye byggeri.

- Jeg har hele tiden sagt, at plangrundlaget er forkert, og jeg har aldrig stemt for den lokalplan, som Planklagenævnet nu har underkendt. Så må Jens Schaumann indrette sig efter den nye lokalplan, vi vedtager på et tidspunkt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

En anden kritiker, der heller ikke stemte for lokalplanen, da byrådsflertallet vedtog den i oktober 2016, er Martin Sikær Kristensen (S).

Han hæfter sig ved, at hans egen gruppeformand tidligere har meldt ud, at Socialdemokraterne denne gang bakker op om at lave en ny lokalplan for området. I 2016 stemte SF, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre også imod planen. Dermed tegner der sig et klart flertal for at starte lokalplan-processen forfra.

Skal løse trafikproblemer

- Projektudvikleren har nu erkendt, at forudsætningerne for grunden er ændret. Derfor jeg det naturligt med en ny lokalplan. Jeg regner stadig med, at det er politikerne i Vejle der laver plangrundlaget for udviklingen i kommunen, og ikke en tilfældig developer, siger Martin Sikær.

Socialdemokraten vil gentænke området og bruge en del af grunden til at løse de trafikale udfordringer, der er i Vejle midtby.

- Vi kan eventuelt lægge en vej ned i jorden. Det er nemmere at gøre, inden der er bygget nyt på grunden. Jeg synes ikke, vi har råd til at bruge op mod 100 millioner kroner på at forskyde en vej 80 til 100 meter, som der er lagt op til i NPV's projekt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Annonce